Μενού
  • Α-
  • Α+

Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, που φέτος θα διεξαχθούν με αυστηρά μέτρα για την προστασία μαθητών και καθηγητών από τον κορονοϊό. Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να κάνουν δύο self test και να φορούν μάσκα ενώ τηρούνται και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, όπως η αποφυγή συνωστισμού, ο αερισμός των αιθουσών, η τήρηση αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

Διαβάστε ακόμα: Πανελλήνιες 2021: Ολες οι αλλαγές - Πώς υπολογίζονται οι βαθμολογίες στις εξετάσεις

Μέχρι πότε μπορούν να προμηθευτούν τα self και πότε πρέπει να τα κάνουν

Μέχρι το προσεχές Σάββατο 5 Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα προμηθευτούν από δύο self test.

Το πρώτο test για τους υποψηφίους τόσο των Γενικών όσο και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Πώς δηλώνεται το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, υποψήφιοι, εκπαιδευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Τι γίνεται αν το self test βγει θετικό

Σε περίπτωση που το test βγει θετικό, οι υποψήφιοι θα πρέπει μέσα σε τρεις ημέρες να κάνουν εργαστηριακό τεστ για επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Αν το τεστ βγει και πάλι θετικό, τότε ο διαγωνιζόμενος θα μπει σε καραντίνα και θα εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Αν, ωστόσο, αυτό γίνει στο δεύτερο τεστ και ο μαθητής έχει ήδη διαγωνιστεί σε εξεταστικό κέντρο, οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι στο ίδιο κέντρο δεν θα έχουν κάποια επίπτωση και θα συνεχίσουν κανονικά τις εξετάσεις τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA