Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, που φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Διαβάστε ακόμη: Καθηγητής ΕΚΠΑ στο Reader για την παρενόχληση φοιτητριών: «Είμαι έτοιμος να δεχτώ επώνυμες καταγγελίες»

Ο καθηγητής, του οποίου τα στοιχεία είναι στη διάθεση του Reader, διαψεύδει τις καταγγελίες, αναφέροντας ότι δεν έχει λάβει γνώση για καμία επώνυμη καταγγελία. «Δεν μπορώ να έρθω σε αντιπαράθεση με τις φοιτήτριες. Πρέπει όλες οι οντότητες να ακούγονται. Για αυτό δεν έχω επέμβει σε αυτό που συμβαίνει και βρίσκομαι σε μια ΕΔΕ από τον Μάρτιο, στην οποία με ρώτησαν άσχετα πράγματα. Το πόρισμα δεν έχει κοινοποιηθεί. Μου έστειλαν ενημερωτικό χαρτί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στο Reader.  Σημειώνεται ότι η Σύγκλητος παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος και μέχρι τότε αποφάσισε την αναστολή των καθηκόντων του καθηγητή.

Σχετικά με τα κίνητρα των φοιτητριών, εφόσον επικαλείται το τεκμήριο της αθωότητας, ο καθηγητής δήλωσε, ότι «δεν θα πάρω θέση. Δεν με ενδιαφέρει το κίνητρό τους. Είναι ενήλικοι άνθρωποι και τους αφήνω χώρο. Δεν γνωρίζω γιατί με στοχοποιούν, βρισκόμουν σε επιστημονική άδεια τα ημερολογιακά έτη 2018 και 2019. Επέστρεψα το 2020 και ήρθα αντιμέτωπος με τις καταγγελίες.  Αναφορικά με το αν πρόκειται να κινηθεί νομικά στις καταγγέλλουσες, εξήγησε ότι δεν μπορεί να το κάνει και πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό, όταν του το επιτρέψουν οι συνθήκες. «Είμαι έτοιμος να δεχτώ επώνυμες καταγγελίες», συμπληρώνει. 

Το προφίλ του καθηγητή 

Τα τελευταία χρόνια, στις αίθουσες του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ήταν κοινό μυστικό ότι καθηγητής είχε παρενοχλήσει φοιτήτριες ζητώντας γυμνές φωτογραφίες. Όσοι καθηγητές ρωτούνταν για τις φημολογούμενες πράξεις του συναδέλφου τους, δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις. Την τελευταία διετία, φοιτητικές παρατάξεις ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο θέμα, ζητώντας άμεσα ΕΔΕ για τον καθηγητή, κάτι που τελικά έγινε με πολύμηνη καθυστέρηση. Σημειώνεται, ότι ο ίδιος δεν έκρυβε να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ του φεμινισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γύρω από την σφαίρα της πολιτικής ορθότητας γενικότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA