Μενού
  • Α-
  • Α+

Οδηγίες και διευκρινίσεις για τα self test από τις 7 έως τις 30 Ιουνίου δίνει το υπουργείο Εργασίας. «Ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 7/6/2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου».

Self test: Ενα ανά βδομάδα

Το self test γίνεται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση των εργαζομένων στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο εργαζόμενος απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια κ.α., ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική του σύμβαση τόπο εργασίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Όπως προσθέτει, κατ ‘εξαίρεση για την εβδομάδα από 7 Ιουνίου έως 13 Ιουνίου δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και τις 13 Ιουνίου. Από 14 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

Τρία self test για τους δημόσιους υπαλλήλους

Τρία self test θα μπορούν να πάρουν από τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου έως την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα τρία self test αφορούν τις εβδομάδες από 7 έως 12 Ιουνίου, 14 έως 21 Ιουνίου και 21 έως 27 Ιουνίου. 

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν από το γραφείο τους και δεν είναι σε τηλεργασία πρέπει να κάνουν self test μέχρι και 24 ώρες πριν από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που δουλεύουν με φυσική παρουσία στο γραφείο τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr το αποτέλεσμα του self test μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Οι εργαζόμενοι προμηθεύονται τα self test δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA