Μενού
  • Α-
  • Α+

Να κάνουν το εμβόλιο πριν φύγουν για διακοπές, κάλεσε τους νεότερους σε ηλικία πολίτες η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας, κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό. Όπως είπε, τον Αύγουστο του 2020 2 στα 3 κρούσματα αφορούσαν σε νέους κάτω των 40 ετών. «Κάνω έκκληση σε εσάς να εμβολιαστείτε και όσο είναι δυνατόν πριν φύγετε για διακοπές». Το ίδιο είπε και για τους μεγαλύτερης ηλικίας λέγοντας πως το εμβόλιο είναι η μονη προστασία.

Έξαρση σε Κατερίνη και Ρόδο

Το επιδημιολογικό φορτίο αν και παρουσιάζει ύφεση, παραμένει υψηλό. Παρουσιάζει δε έξαρση σε Κατερίνη και Ρόδο. «Αν δεν προσέξουμε μπορεί εύκολα να έχουμε έξαρση κρουσμάτων» είπε η κυρία Παπαευαγγέλου. 

Nέος επιδημιολογικός χάρτης για τον κορονοϊό

Έναν νέο επιδημιολογικό χάρτη έχει από σήμερα η Ελλάδα, ο οποίος θα περιλαμβάνει 4 χρώματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.  O κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καλούμε τους κατοίκους Ρόδου, Νάξου και Κατερίνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 28 Περιφέρειες της χώρας είναι στο πορτοκαλί επίπεδο». 

«Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη σε Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα». Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας χαρακτήρισε ως αποτέλεσμα των εμβολιασμών αλλά και της συνεργασίας πολιτών και πολιτείας τη βελτιωμένη κατάσταση που παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA