Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Σάββατο (5/6) ο 74χρονος που φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία τη δολοφονία της 64χρονης εν διαστάσει συζύγου του στην Αγία Βαρβάρα.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. η ψυχολόγος - Τα ερωτήματα για τα πτυχία και η διαγραφή της από τη Μεγάλη Στοά

Σύμφωνα με πληροφορίες ομολογώντας την πράξη του στους αστυνομικούς ο 74χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είχε «συνεχώς διενέξεις» με την εν διαστάσει σύζυγό του για οικονομικά ζητήματα και ότι το βράδυ της Πέμπτης (3/6) είχε πάει να της ζητήσει να του «επιστρέψει κάποια χρυσαφικά».

«Άρχισε να μου μιλάει απαξιωτικά και με έβρισε. Θόλωσα. Έβγαλα το πιστόλι και την πυροβόλησα», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος ωστόσο σε ερώτηση για το πού βρήκε το όπλο, ισχυρίστηκε ότι είναι ένα πολύ παλιό και ότι το είχε εντοπίσει τυχαία σε μια μετακόμιση. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως ο 74χρονος δεν είχε άδεια οπλοφορίας ούτε είχε δηλώσει ποτέ του το όπλο στις Αρχές.

«Για φορολογικούς λόγους της είχα γράψει όλη τη περιουσία, δηλαδή το καθαριστήριο και τα σπίτια. Μετά το διαζύγιο δεν δέχτηκε να μου δώσει τίποτα πίσω και πλήρωνα και δόση για το δάνειο», είπε ακόμα ο 74χρονος.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και φίλων της άτυχης γυναίκας ότι ο 74χρονος, ασκούσε βία σε βάρος της πρώην συζύγου του, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν είναι «βίαιος» αλλά πως η άτυχη γυναίκα «με έφτανε στα όριά μου για να έχει πάτημα στα δικαστήρια».

«Την σκότωνε στο ξύλο»

«Όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο» είπε με φωνή που «έσπαγε» από συγκίνηση μία από τις φίλες της 64χρονης για τον σύζυγό της. «Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ευτυχισμένη. Μετά, έφερε (ο άνδρας της) άλλη γυναίκα στο σπίτι κι εκείνη έφυγε» είπε η γυναίκα μιλώντας στον Alpha. «Ήρθε ένα βράδυ εδώ μελανιασμένη» είπε για την άτυχη 64χρονη, η οποία μάλιστα είχε πάει σε ιατροδικαστή και πολλές φορές στο αστυνομικό τμήμα. «Δεν μπορούσε να πάει ούτε στο σπίτι των παιδιών της, δεν μπορούσε να μπει στην είσοδο, όλο την έδερνε» σοκάρει με όσα περιγράφει η γυναίκα.

Το ίδιο υποστήριξε και μία ακόμα γειτόνισσα του θύματος στην Αγία Βαρβάρα. «Υπήρχε κακοποίηση. Όπου την έβρισκε, τη χτυπούσε. Πήγαιναν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα» είπε η γυναίκα.

Πώς συνέβη η τραγωδία

Υπενθυμίζεται πως η 64χρονη δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στην οδό Πραξιτέλους στην Αγία Βάρβαρα, ο 74χρονος φέρεται να την περίμενε και να την πυροβόλησε στην τραχηλική χώρα και στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια διέφυγε. Γείτονας που βγήκε για να πετάξει τα σκουπίδια, είδε τη γυναίκα αιμόφυρτη και ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ωστόσο, τα τραύματά της ήταν σοβαρά και η γυναίκα γυναίκα κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διακομίσθηκε.

Οι έρευνες στράφηκαν στον 74χρονο καθώς το εν διαστάσει ζευγάρι φέρεται να είχε χρόνιες δικαστικές διαμάχες και διενέξεις. Τελικά, αργά χθες, Παρασκευή (4/6) το απόγευμα, ο άνδρας παραδόθηκε συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά στο αστυνομικό τμήμα και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, κάνοντας λόγο για προσωπικές διάφορες και ένα «δύσκολο διαζύγιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τελευταία συνάντηση του 74χρονου με την 64χρονη, οι οποίοι διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία, υπήρξε έντονη λογομαχία σχετικά με το διαζύγιο και περιουσιακές διάφορες, κάτι που φέρεται να υποστηρίζει ο άνδρας ότι τον έβγαλε εκτός εαυτού. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ιδέες πληροφορίες, τη Δευτέρα 7 Ιουνίου θα γινόταν η συζήτηση της αγωγής διαζυγίου, κάτι που ενδεχομένως αύξησε τις εντάσεις μεταξύ τους.

Πάντως, ο 74χρονος φέρεται να αρνείται ότι κακοποιούσε τη εν διαστάσει σύζυγό του κατά την πρώτη του κατάθεση στις αστυνομικές Αρχές, παρότι οι περίοικοι κι άνθρωποι από το περιβάλλον της θανούσας ανέφεραν ότι την είχε κακοποιήσει επανειλημμένα.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε τα όσα έζησε η ίδια και οι γείτονες όταν αντίκρισαν την άτυχη γυναίκα να ξεψυχά στο δρόμο.

«Άκουσα τους πυροβολισμούς. Ήταν γύρω στις 8:30 το απόγευμα, μαγείρευα στην κουζίνα, είχα ανοιχτά παράθυρα. Ήταν κι ο σύζυγός μου μαζί. Δεν ήταν πολύ δυνατοί οι κρότοι και δεν ήμασταν σίγουροι αν επρόκειτο για πυροβολισμούς. Μετά από 5 λεπτά είδαμε τον γείτονα να τρέχει στο στενό μας και βγήκαμε κι εμείς έξω...» είπε η αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: «Τη γνωρίζαμε τη γυναίκα. Είμαστε γείτονες χρόνια. Είχε και καθαριστήριο έπαιρνε τα χαλιά μας κάθε χειμώνα. Δεν γνωρίζαμε αν είχε προβλήματα. Αντίθετα, ποτέ δεν είχανε προβλήματα. Με το χαμόγελο στα χείλη ήταν κάθε μέρα, δεν είχαμε δει κάτι περίεργο».

Όσον αφορά στη στιγμή που είδαν τη γυναίκα ξαπλωμένη στο δρόμο, η περιγραφή της σοκάρει: «Όταν πλησιάσαμε η γυναίκα ήταν μελανιασμένη, κάτασπρη και ξεψυχούσε μπροστά μας. Μας είπαν να φύγουν τα παιδιά, η γυναίκα ξεψυχάει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA