Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πανελλήνιες εξετάσεις: Μέχρι σήμερα Σάββατο η προμήθεια των δύο δωρεάν self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Τελειώνει σήμερα Σάββατο, 5 Ιουνίου, η διορία που έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις για να λάβουν τα δύο πρώτα δωρεάν self test για τον κορονοϊό από τα φαρμακεία

Μαθήτρια εξετάζεται στις πανελλήνιες εξετάσεις (πηγή: Eurokinissi)
Μαθήτρια εξετάζεται στις πανελλήνιες εξετάσεις (πηγή: Eurokinissi)

Μέχρι σήμερα, Σάββατο (5/6), έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τα δύο πρώτα δωρεάν self test από τα φαρμακεία οι μαθητές της Γ' Λυκείου και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ιδιαίτερες συνθήκες, αφού οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε self test πριν προσέλθουν στις αίθουσες για να εξεταστούν.

Διαβάστε ακόμη: Self test: 3 για κάθε εργαζόμενο από Δευτέρα 7 Ιουνίου - Τι αλλάζει στη διαδικασία

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου 2021 για τα Γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα, στις 15 Ιουνίου 2021, για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι, καθώς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid test).

Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα γίνει την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Πέμπτη 10 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι την Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021. Σημειώνεται ότι συμμετοχή στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά τον κορονοϊό, προβλέπεται μόνο εφόσον υπάρχει εργαστηριακά αποδεδειγμένη ασθένεια COVID-19 του ίδιου του υποψηφίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Πανελλήνιες εξετάσεις #Μαθητές #Λύκεια #Self Test #Κορονοϊός #υποψήφιος