Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δίκη του 45χρονου δράστη που είχε επιτεθεί με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης στις 16 Ιουλίου του 2020, ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα, 7 Ιουνίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας. Από την επίθεση ένας εφοριακός 54 ετών τραυματίστηκε σοβαρά και εξέπνευσε έπειτα από νοσηλεία 6 μηνών, ενώ μία συνάδελφός του έχασε το μάτι της και άλλες δύο τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Η συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης που έχασε το μάτι της

Ο άνδρας είχε εισβάλλει οπλισμένος και εκτός εαυτού και άρχισε να χτυπά όσους εργάζονταν εκείνη την ώρα στο τμήμα Εισοδήματος. Τον 45χρονο τελικά αφόπλισαν ο προϊστάμενος του τμήματος μαζί με έναν εργαζόμενο στην καθαριότητα.

«Δεν σκέφτηκα πολλά, μπήκα μέσα, χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει»

Ο υπάλληλος που αφόπλισε τον δράστη 11 μήνες μετά το περιστατικό μίλησε στο Open και περιέγραψε πώς όρμησε ν' αφοπλίσει τον δράστη που εισέβαλε με τσεκούρι χωρίς να το σκεφτεί λεπτό. «Έκανα την εργασία μου στον 4ο όροφο και ξαφνικά ακούω φωνές, ουρλιαχτά, ποδοβολητά, να τρέχει ο κόσμος. Είδα τη Μαρία που ήταν μέσα στα αίματα και ακούω “βοήθεια μας σκοτώνουν”», είπε αρχικά ο υπάλληλος.

«Πανικός, αίματα παντού, ουρλιαχτά. Τι έγινε; Ποιος ήταν; Πόσους χτύπησε. Εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα πολλά, λέω “Θεέ μου βοήθα με” και μπαίνω μέσα, χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει μέσα», κατέληξε. Ο συμβασιούχος καθαριστής αυτή τη στιγμή είναι άνεργος καθώς η σύμβασή που είχε με την υπηρεσία καθαριότητας έληξε την 1η Απριλίου και δεν ανανεώθηκε. Στο πλευρό του βρίσκονται οι συνάδελφοί του που ζητούν να βρεθεί μία λύση και να επαναπροσληφθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA