Μενού
  • Α-
  • Α+

Την οργή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι δηλώσεις του συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος αναφέρθηκε σε «παραδικαστικά κυκλώματα και διεφθαρμένους δικαστικούς». Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας» και προαναγγέλλει την αποστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., «απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας», προσθέτοντας ότι έτσι θα «απαντάει» από εδώ και στο εξής σε κάθε πρόκληση.

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος – Μπαλάσκας για τα κορονοπάρτι σε βίλες: Πιο εύκολα βρίσκεις κοκαΐνη παρά coca cola

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα

Υπενθυμίζεται ότι ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», το Σάββατο 5 Ιουνίου, είχε δηλώσει αναφορικά με την έξαρση της εγκληματικότητας ότι η αστυνομία συλλαμβάνει και παραδίδει τους εγκληματίες στην Δικαιοσύνη, στην οποία όπως ανέφερε εστιάζεται το πρόβλημα για το τι συμβαίνει μετά.

«Το πρόβλημα δεν είναι η αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε» είπε αρχικά ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

«Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA