Μενού
  • Α-
  • Α+

Αστατος αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν -κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη - θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά, με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στα κεντρικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιότερα πελάγη, όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

Βροχές και καταιγίδες την Τρίτη και στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA