Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού, Σταύρου Μπαλάσκα, ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες» κάνοντας λόγο και για παραδικαστικό κύκλωμα.

Διαβάστε ακόμη: Σταύρος Μπαλάσκας: Τι απαντά για την ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κ. Πλιώτας έδωσε παραγγελία στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αθηνών να προχωρήσει στη διενέργεια  προκαταρκτικής έρευνας για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή. Είχε προηγηθεί η αποστολή σχετικών δημοσιευμάτων από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στο Ανώτατο Δικαστηρίο , όπως και απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των όσο είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η αντίδραση της ΕνΔΕ

Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων αμέσως μετά τις δηλώσεις Μπαλάσκα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA