Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όταν αντιεξουσιαστές ζήτησαν από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, στο πλαίσιο αποφυγής των «κορονοπάρτι», να αποχωρήσουν. «Η αστυνομία έχει καταντήσει σεκιούριτι του ΑΠΘ», δηλώνει ο αντιπρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοπάρτι: Η «μάστιγα» στη Θεσσαλονίκη και η μπίζνα στη Μύκονο με είσοδο έως και 1.300 ευρώ

Οι αστυνομικοί, αφότου τους πλησίασαν οι αντιεξουσιαστές, αποχώρησαν από τη Φιλοσοφική και τότε οι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν μέσα στο πανεπιστήμιο. Σημειώνεται ότι πριν αποχωρήσουν, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάσχεσαν τσάντες με ποτά.

«Η αστυνομία έχει καταντήσει σεκιούριτι του ΑΠΘ», δήλωσε ο κ. Συμεωνίδης στο MEGA. «Έχουμε κουραστεί να το λέμε, οι πρώτοι που πρέπει να αναλάβουν ευθύνες είναι η πανεπιστημιακή κοινότητα. Είμαστε οι τελευταίοι που θα ασχοληθούμε», συμπληρώνει. 

Ο κ. Συμεωνίδης τονίζει ότι η αστυνομία «δεν είναι για να κυκλοφορεί γύρω από το ΑΠΘ». «Καλούμαστε να καλύψουμε τις αδυναμίες άλλων θεσμικών φορέων», κατέληξε ο κ. Συμεωνίδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA