Μενού
  • Α-
  • Α+

Την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων από τα self test, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης. Το μέτρο των δωρεάν self test θα συνεχιστεί τον Ιούλιο σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων

Διαβάστε ακόμη: Σκέρτσος: Τέλος η διανομή self test από φαρμακεία - Στο τραπέζι η διάθεση από τα σούπερ μάρκετ

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κοντογεώργης δήλωσε πως το μέτρο των δωρεάν self test θα συνεχιστεί σε εστίαση, τουρισμό και ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ενώ επίσης θα εξαιρούνται οι εμβολιασμένοι από αυτά από τον Ιούλιο. Ακόμα, ο Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θανάσης Κουτσούκης ανέφερε πως τους προκαλεί τρομερή εντύπωση που η κυβέρνηση δεν έχει απευθυνθεί σε αυτούς για τα self test.

Μας «κρέμασε» η κυβέρνηση

Μιλώντας στο MEGA, ο Γιάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σημείωσε ότι η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την κυβέρνηση για τη δωρεάν διανομή των self-tests έχει λήξει από το τέλος Μαΐου, ενώ είχε δοθεί και μια σιωπηρή παράταση.

«Είχαμε υπογράψει μια συμφωνία σαν κλάδος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την όλη διαδικασία. Είχαμε συμφωνήσει 4 πράγματα. Από τη δική μας τη μεριά να κάνουμε τη διανομή των δωρεάν τεστ, από κοινού να γίνει η διαδικασία έτσι, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα υγείας και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργεία των φαρμακείων, από την κυβέρνηση να οριστεί η αμοιβή για εμάς και να ανοίξει η συζήτηση για πιο θεσμικά θέματα που χρονίζουν στον κλάδο μας», ανέφερε. 

Όπως σημειώνει ο κ. Δαγρές, «το δικό μας το σκέλος το τηρήσαμε και με το παραπάνω, η κυβέρνηση όμως δεν έχει τηρήσει τίποτα από αυτά που υπογράψαμε. Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης, εμείς την τιμήσαμε την υπογραφή μας, η κυβέρνηση δεν την τιμά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA