Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές καθώς εμφανίστηκε μια σπάνια μορφή εγκεφαλίτιδας σε έναν 57χρονο κτηνοτρόφο στη Ροδόπη μετά το τσίμπημα ενός τσιμπουριού. Τον 57χρονο τον τσίμπησε ένα τσιμπούρι και νοσηλεύτηκε με ήπια συμπτώματα κροτωνογενούς εγκεφαλίτιδας στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 22χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο «Σωτηρία»

Σύμφωνα με το evros-news.gr ο κτηνοτρόφος πήρε ήδη εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία του, αλλά η περίπτωση του προκάλεσε συναγερμό στον ΕΟΔΥ που ξεκίνησε ιχνηλάτηση στις επαφές του 57χρονου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε διασπορά του ιού.

Τα συμπτώματα της κροτωνογενούς εγκεφαλίτιδας είναι η κεφαλαλγία, ο πυρετός και άλλα κλινικά συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και εμφανίζονται απότομα μία με δύο εβδομάδες μετά την επαφή με τον ιό. Αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν έπειτα από μια εβδομάδα περίπου, αλλά, σε μερικές περιπτώσεις, η νόσος επανέρχεται ύστερα από λίγες ημέρες έκδηλης ανάρρωσης και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη καθώς εκδηλώνεται με πυρετό συνοδευόμενο από νευρολογικά συμπτώματα, όπως οι σπασμοί, η παράλυση και το κώμα που οφείλονται στην εγκεφαλική λοίμωξη. Στην Ελλάδα έχει καταγραφεί άλλες έξι φορές και μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα ζώα μέσω του τσιμπήματος του τσιμπουριού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA