Μενού
  • Α-
  • Α+

«Όταν στις 5 Απριλίου αντίκρυσα περίλυπος για πρώτη φορά τη μεγάλη ζημιά στο λιμάνι του νησιού μας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν... πάει το καλοκαίρι. Η σεζόν χάθηκε οριστικά», σημειώνει, σήμερα, σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Ψαρών στην οποία προσθέτει ότι το σημαντικό αυτό επίτευγμα, το οποία διεκπεραιώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ έγινε με τη συνδρομή του πρωθυπουργικού γραφείου υπό τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

«Δύο περίπου μήνες μετά, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει πανηγυρικά. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και τα δρομολόγια του πλοίου επανεκκινούν. Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!!», προσθέτει παραθέτοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εξέλιξη του έργου.

 

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα προέκυψε απόρροια των έκτακτων καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στις αρχές του Απριλίου και μάλιστα το σημείο που δένει το πλοίο της γραμμής υπέστη και το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Βρατσάνο, το πρόβλημα είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια με τη δημιουργία σπηλαίωσης εξαιτίας παρενεργειών που προκαλούνται λόγω των ισχυρών μηχανών των πλοίων της ακτοπλοΐας.

Η ανάρτηση του Δημάρχου Ψαρών, Κώστα Βρατσάνου

Όταν στις 5 Απριλίου αντίκρυσα περίλυπος για πρώτη φορά τη μεγάλη ζημιά στο λιμάνι του νησιού μας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν…… πάει το καλοκαίρι.

Η σεζόν χάθηκε οριστικά.

Εκπόνηση μελέτης, λήψη αδειοδοτήσεων, εξασφάλιση χρηματοδότησης, διαδικασίες ανάθεσης, κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου. Πότε θα γίνουν όλα αυτά;

Δεν προλαβαίνουμε με τίποτα!

Δεν απογοητευτήκαμε όμως. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και πέσαμε από την επόμενη μέρα με τα μούτρα στη δουλειά. Σε πολύ στενή συνεργασία με το Λιμενικό  Ταμείο Χίου ξεκινήσαμε ένα απίστευτο τρέξιμο, μια μάχη με το χρόνο, με τη σκέψη αλλά και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δύο περίπου μήνες μετά, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει πανηγυρικά.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί και τα δρομολόγια του πλοίου επανεκκινούν.

Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα χρηματοδότησης του έργου, τον Υπουργό και βουλευτή Χίου κύριο Νότη Μηταράκη για την πολύτιμη βοήθειά του, τους υπαλλήλους του δήμου μας και ιδιαίτερα τον επιστημονικό συνεργάτη μου κ. Μάνο Μυσιρλή, που εκπόνησε τη μελέτη, τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Ζωάνο και τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου Χίου για τη στενή συνεργασία και την  προσπάθεια που κατέβαλαν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν μέχρι την πληρωμή και το «κλείσιμο» του έργου. 

 

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στον επικεφαλής και στα στελέχη της αναδόχου εταιρείας που μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα κατάφεραν να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν ένα άρτιο και απολύτως λειτουργικό έργο.΄

 

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» προς και από το νησί μας ξεκινούν αύριο Παρασκευή  11 Ιουνίου.

 

Εύχομαι καλή σεζόν στους επαγγελματίες του νησιού μας!

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA