Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ζάκυνθος: Ζητά την ανάκληση του εντάλματος σύλληψης του εφοπλιστή ο Κούγιας - Τι υποστηρίζει

Οπως αναφέρει ο δικηγόρος του εφοπλιστή, «δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την έκδοση εντάλματος, αφού ο κος Μ.Λ. ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει κάποιο έγκλημα, και το κυριότερο απ’ όλα, είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση»

Αίτηση ανακλήσεως του εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από την Τακτική Ανακρίτρια Ζακύνθου για τον εφοπλιστή που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κ. συζύγου του επίσης δολοφονημένου συζύγου της, Ντίμη Κορφιάτη, υπέβαλλε ο Αλέξης Κούγιας.

Διαβάστε ακόμη: Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Ευφάνταστα άλλοθι από τους δύο φερόμενους ως εκτελεστές

Ο δικηγόρος του εφοπλιστή τονίζει η Ανακρίτρια έπεσε θύμα «παραπλανήσεως από το Τμήμα Προστασίας Εγκληματών κατά της Ζωής της ΕΛ.ΑΣ.».

Οπως αναφέρει ο δικηγόρος του εφοπλιστή, «δεν συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει η νομοθεσία για την έκδοση εντάλματος, αφού ο κος Μ.Λ. ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει κάποιο έγκλημα, και το κυριότερο απ’ όλα, είναι παντελώς άσχετος με την υπόθεση, αφού δεν γνωρίζει ούτε ένα πρόσωπο είτε από τα θύματα, είτε από τους φερόμενους ως δράστες και η εμπλοκή του στην υπόθεση έγινε από αυθαίρετα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ., λόγω του ότι ένας υπάλληλός του εμπλέκεται κατά την ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της Ζακύνθου και χρησιμοποίησε κατά την ΕΛ.ΑΣ. ένα φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας του Μ.Λ., το οποίο ήταν παρκαρισμένο σε πάρκινγκ σκαφών στον Ταύρο Αττικής και μάλιστα ήταν εκτεθειμένο προς πώληση, για να μεταβεί κατά το σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. με αυτό στην Ζάκυνθο μαζί με τον συγκατηγορούμενό του και να εκτελέσουν το σχέδιό του».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο Μ.Λ «ουδέποτε ανεζητήθη από την ΕΛ.ΑΣ. στον κρίσιμο χρόνο της συλλήψεως των κατηγορουμένων ούτε στα γραφεία της εταιρείας του, ούτε στην κατοικία του και μάλιστα, όταν του ζητήθηκε στο παρελθόν να καταθέσει ως μάρτυρας, ήρθε αμέσως και κατέθεσε, παρά το ότι βρισκόταν στον κύριο τόπο της κατοικίας του, που είναι το Μονακό».

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Κουγιας ο εντολέας του θα κινηθεί νομικά κατά εφημερίδας και συγκεκριμένης ιστοσελίδας «για ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και τα οποία θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Μ.Λ.», τα οποία ο όδιος θεωρεί ότι «κατευθύνονται από στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειάς του, με τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ., κος Ι.Λ., ευρίσκεται από ετών σε οξυτάτη δικαστική αντιδικία τόσο στο Λονδίνο, όσο και στα δικαστήρια του Πειραιά με αντικείμενο περιουσιακά στοιχεία ύψους 120.000.000 ευρώ, τα οποία ο πατέρας του κου Μ.Λ. διεκδικεί, διότι αυτός τα δημιούργησε και του ανήκουν».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ζάκυνθος #Δολοφονία #εφοπλιστής #Αλέξης Κούγιας