Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς για εστίαση: 5.000 ευρώ πρόστιμο για παραβάσεις στη μουσική – Τα βήματα ελευθερίας από το Σάββατο

Τα τσουχτερά πρόστιμα που ισχύουν για όσους παραβιάσουν τους περιορισμούς που ισχύουν για τη μουσική, η οποία θα ακουστεί ξανά από αύριο Σάββατο στα καταστήματα εστίασης, υπενθύμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού

Εστιατόρια στην Αθήνα (Πηγή: Eurokinissi)
Εστιατόρια στην Αθήνα (Πηγή: Eurokinissi)

Υπενθύμιση των βημάτων για την πλήρη άρση του lockdown αλλά και των προστίμων που θα ισχύουν για τη μουσική, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό. Σε περίπτωση παράβασης του μέτρου για τη μουσική, που θα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους σε πρώτη φάση, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ και, σε ενδεχόμενη δεύτερη παράβαση, αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 791 τα νέα κρούσματα - 375 οι διασωληνωμένοι και 11 νέοι θάνατοι σήμερα

 Ο κ. Χαρδαλιάς στη συνέχεια υπενθύμισε τα βήματα που οδηγούν σε πλήρη άρση του lockdown και εκκινούν από αύριο Σάββατο:

  • Από 12/06 θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
  • Από 12/06 ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Από 12/06 στις 06.00 το πρωί αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.
  • Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.
  • Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ
  • Από 12/06 η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (δηλαδή από τη 01:30 ως τις 05.00 το πρωί).
  •  Από 01/07 και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας σταματά εντελώς.
  •  Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering - δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.
  •  Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Και το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εστίαση #Νίκος Χαρδαλιάς #πρόστιμα #Κορονοϊός #Lockdown