Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες για τα πράσινα φύκια που σκεπάζουν σαν κρούστα το λιμάνι της Πρέβεζας, καθώς όπως υπσοτηρίζουν δεν είναι τοξικά. Το παράξενο φαινόμενο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες εντός του αλιευτικού καταφυγίου στο λιμάνι της Πρέβεζας. H μάζα αυτή πολύ πιθανό να προκαλέσει και ζημιά στις μηχανές των σκαφών, εάν μπλεχτεί στις προπέλες.

Σε δηλώσεις που έκανε στο prevezanews.gr ο Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας είπε ότι πρόκειται για φύκια και το φαινόμενο είναι σχετικά σύνηθες αυτή την εποχή, τονίζοντας πως στο σημείο του καταφυγίου που τα νερά είναι στάσιμα και δεν υπάρχει κυματισμός, παρατηρείται και μεγάλη συγκέντρωση. «Από το χρώμα τους δεν φαίνεται να είναι κάτι επικίνδυνο. Δεν μιλάμε για τοξικά φύκια» είπε ενώ πρόσθεσε πως όταν αυτά αρχίσουν να αποσυντίθενται, ενδέχεται να υπάρχει μια δυσοσμία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA