Μενού
  • Α-
  • Α+

Την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων, δηλαδή από τις 14 Ιουνίου 2021 έως και τις 28 Ιουνίου 2021 (συμπεριλαμβανομένων και των Σαββάτων), προβλέπεται η απαγόρευση της εισόδου του κοινού, των δικηγόρων και των επισκεπτών στο κτήριο του υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε ακόμη: Self test: Τρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από 14 ως 19 Ιουνίου

  • Δεν θα επιτρέπεται ούτε η αποχώρηση των υπαλλήλων του υπουργείου πριν τις 11:00 π.μ.
  • Για επείγουσες υποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος σε δικηγόρους αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού μετά τις 11:00 π.μ.
  • Η είσοδος των ταχυμεταφορέων θα επιτρέπεται μόνο προς το Κεντρικό Πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘ μετά τις 11:00 π.μ.
  • Όσον αφορά στην τροφοδοσία των κυλικείων, θα πραγματοποιείται μεταξύ 12:00 μ.μ. και 18:00 μ.μ.

Πρεμιέρα των Πανελληνίων τη Δευτέρα 

Η μεγάλη μάχη των πανελληνίων αρχίζει τη Δευτέρα για 100.000 μαθητές. «Ποδαρικό» κάνουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη (15/6) με τα Νέα Ελληνικά. Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο. Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας -Αρχιτεκτονικό Σχέδιο- για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Απαραίτητο το self test

Οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης

Ποιες θα είναι οι αλλαγές από φέτος

Πέρα από τα κλασικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, που είναι παρόμοια με όσα ίσχυσαν κατά τη δια ζώσης παρουσία των μαθητών στα σχολεία, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, που θα ισχύσουν από φέτος. Κάποιες από τις αλλαγές που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Παιδείας είναι η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA