Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μόσιαλος: Μεγαλύτερη διασπορά στους μη εμβολιασμένους αν επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη

«Καμπανάκι» Ηλία Μόσιαλου για να μην επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη - Τι αναφέρει στη νέα ανάρτησή του ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την ινδική παραλλαγή του κορονοϊού έκρουσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ηλίας Μόσιαλος τονίζει πως χρειάζεται προσοχή, για να μην επικρατήσει η ινδική παραλλαγή Δέλτα του κορονοίού. Κι αυτό γιατί εάν αυτό συμβεί, η διασπορά σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τη βρετανική μετάλλαξη.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος, σε μια τέτοια περίπτωση, «δυστυχώς το επόμενο που θα συμβεί, είναι να έχουμε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κυρίως από μη εμβολιασμένους». Ο κ. Μόσιαλος παραθέτει σε πίνακα μια σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών ρυθμών αναπαραγωγής (R0), όπου αναφέρονται κάποιες από τις κυριότερες παραλλαγές του κορονοϊού, ενώ θυμίζει ότι όσο πιο εύκολα μεταδίδεται μια νόσος, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το R0 της επιδημίας που προκαλεί.

Όπως φαίνεται από τα συγκριτικά στοιχεία, σε σχέση με το αρχικό στέλεχος του ιού στην Κίνα (με R0 2,4-2,6) και εκείνο που προκάλεσε το πρώτο πανδημικό κύμα στην Ευρώπη (το R0 είχε υπολογιστεί στο 3), η βρετανική παραλλαγή ‘Αλφα έχει R0 από 4 έως 5, ενώ η Ινδική παραλλαγή Δέλτα φαίνεται να αντιστοιχεί σε R0 μεταξύ 5 και 8, δηλαδή κάθε άνθρωπος που μολύνεται, μπορεί δυνητικά να μεταδώσει τον ιό σε πέντε έως οκτώ άτομα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Ηλίας Μόσιαλος #Κορονοϊός #μετάλλαξη #μετάλλαξη Δέλτα