Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε χιλιάδες γονείς και μαθητές σχετικά με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων, καθώς η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 16 Ιουνίου, κήρυξε 24ωρη απεργία. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα καθώς μπορεί να αφήσει τα εξεταστικά κέντρα χωρίς καθηγητές, πράγμα το οποίο δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Κατά της απόφασης της ΑΔΕΔΥ στράφηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της ΑΔΕΔΥ και της αυριανής απεργίας. Με την αγωγή της η κυρία Κεραμέως ζητά να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή όλων όσων εμπλέκονται με τη διεξαγωγή των Εξετάσεων.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες 2021: Κατεπείγουσα αγωγή της Κεραμέως στην ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την κίνηση της κυρίας Κεραμέως η ίδια η ΟΛΜΕ από την πλευρά της με αίτημα που έχει καταθέσει, ζήτησε την εξαίρεση των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία των μαθητών και των γονέων τους. Το Reader.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο της ομοσπονδίας ο οποίος ανέφερε πως οι καθηγητές ξέρουν πολύ καλά τις υποχρεώσεις τους και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Θα πάνε οι καθηγητές στα εξεταστικά κέντρα

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Θοδωρής Μαλαγάρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «στείλαμε αίτημα στην ΑΔΕΔΥ με το οποίο ζητήσαμε να εξαιρεθούν όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι εμπλέκονται με τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαμε απάντηση». Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επόμενα βήματα ο κ. Μαλαγάρης ανέφερε ότι θα υπάρξει επίσημη θέση της Ομοσπονδία μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 14:00. Καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα για τους μαθητές.

Άλλοι κύκλοι της Ομοσπονδίας σχολίασαν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια απάντηση από την ΑΔΕΔΥ, τότε ίσως να ζητηθεί από όσους καθηγητές απασχολούνται στις Πανελλαδικές εξετάσεις να μην συμμετάσχουν στην απεργία για όση ώρα αυτές διαρκούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA