Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραιτήθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης  από την αίτησή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία ζητούσε να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά. Στην αίτησή του ο Μένιος Φουρθιώτης ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της αστυνομίας, με την οποία είχαν μειωθεί τα μέτρα ασφαλείας που είχαν διατεθεί για την προστασία του. 

Η αίτηση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, όμως ο παρουσιαστής, μέσω του δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, παραιτήθηκε από το ένδικό μέσο που είχε καταθέσει στο ΣτΕ. 

Προφυλακισμένος από τον Μάιο 

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαΐου, ο Μένιος Φουρθιώτης έχει κριθεί προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα. Απολογούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα που σχετίζονται με τις «δήθεν» επιθέσεις στο σπίτι του αρνήθηκε την εμπλοκή του, αλλά και τις συνομιλίες που τον «καίνε» με τους δύο συγκατηγορουμένους του

Tα 9 περιπολικά 

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος του Δήμου Ραφήνας, Χρήστος Τσεμπέρης, είχε δημοσιεύσει έγγραφα στα οποία αναφερόταν ότι η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαθέτει περιπολικά από επτά υπηρεσίες της Βορειοανατολικής Αττικής, προκειμένου να φρουρούν σε εικοσιτετράωρη βάση το σπίτι του Mένιου Φουρθιώτη. Τα μέτρα είχαν ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου 2020 με την διάθεση ενός αστυνομικού, και μετά από μια σειρά αιτημάτων του Μένιου Φουρθιώτη έφτασαν τους 14 αστυνομικούς με 9 περιπολικά.  

Τα... νεύρα 

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη φύλαξη του Μένιου Φουθιώτη είχαν κάνει κατά διαστήματα καταγγελίες για τη συμπεριφορά του. Όπως είχε αποκαλύψει το reader.gr, από τον Μάιο, αστυνομικός είχε γνωστοποιήσει στους ανωτέρους του την εξής αναφορά: «Ο κ. Φουρθιώτης εξήλθε της οικείας του, επιβιβάστηκε στο ιδιωτικό του όχημα και απευθυνόμενος σε εμένα μου ζήτησε να εισέλθω σε αυτό ως συνοδηγός. Τότε εγώ τον ενημέρωσα ότι για λόγους ασφαλείας πρέπει να επιβιβαστώ στο υπηρεσιακό - συνοδευτικό όχημα, όπως και έπραξα. Ο κ. Φουρθιώτης με έντονο τρόπο επέμενε να επιβιβαστώ στο δικό του όχημα και τελικά εισήλθε σε αυτό άλλος συνάδελφος, με αποτέλεσμα στο υπηρεσιακό - συνοδευτικό όχημα να μείνω μόνος μου ως οδηγός. Έτερος συνάδελφος οδήγησε την υπηρεσιακή - συνοδευτική μοτοσικλέτα. Φανερά εκνευρισμένος άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου και μου φώναξε: "Είσαι άσχετος. Θα δεις αύριο που θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου"».

Ήταν 23 Ιανουαρίου 2021 όταν, σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει στους ανωτέρους του, ένας από τους αστυνομικούς συνοδούς του Μένιου Φουρθιώτη δέχτηκε επιπλήξεις και απειλή για μήνυση από τον παρουσιαστή επειδή αρνήθηκε να οδηγήσει το ιδιωτικό του αυτοκίνητο. «Εξήλθαμε του τηλεοπτικού σταθμού που εργάζεται με σκοπό να μεταβούμε στα Μελίσσια. Κατά την έξοδο από το κτήριο μου ζήτησε επιτακτικά να οδηγήσω γιατί δεν αισθάνονταν καλά στην υγεία του. Εγώ του αναφέρθηκα στο προβλεπόμενο κανονισμό (Π.Δ.) ότι δηλαδή προβλέπεται από την υπηρεσία να μην εκτελούμε χρέη οδηγού και αν επιθυμεί να παραμείνουμε στο σημείο για να γίνει καλύτερα η υγεία του. Ο κ. Φουρθιώτης στη συνέχεια εκνευρίστηκε λέγοντας ότι θα μου κάνει μήνυση και θα ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος μου για την συμπεριφορά μου αυτή».

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, στη ίδια υπηρεσιακή αναφορά ζητούσε από τους ανωτέρους του να αποδεσμευτεί από τη φύλαξη - συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη καθώς: «με τη συμπεριφορά αυτή δεν μπορώ και δυσκολεύομαι να εκτελέσω τα προβλεπόμενα από την υπηρεσία καθήκοντα»!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA