Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή«Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, ήταν καλεσμένος ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου όπου ήρθε σε κόντρα με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν επίσης στο πάνελ σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους ελέγχους στους χώρους εστίασης και το αν είναι κάποιος εμβολιασμένος. Ο Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε στην περίπτωση χρήσης μηχανημάτων καθαρισμού αέρα, καθώς όπως επεσήμανε η Ελλάδα τον Ιούνιο και τον Μάιο έχει τροπικό κλίμα και πρέπει ν' ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι ώστε να σωθούν θέσεις εργασίας, καθώς τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά. «Είμαστε πολύ καιρό κλειστά, αυτό είχαμε ζητήσει τότε, να κρατήσουμε τους εσωτερικούς χώρους ανοιχτούς. Θα το βρούμε μπροστά μας τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο» ενώ για την επιχείρησή του επεσήμανε: «Είμαστε 76 εργαζόμενοι και χρειαζόμαστε εργασία για να δουλέψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Λευτέρης Λαζάρου για προνόμια εμβολίων: Ούτε πελάτες θα διώξω ούτε θα απολύσω εργαζόμενους

Η Ντόρα Μπακλογιάννη, από την πλευρά της, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να μπορούμε να πάμε σε ένα μαγαζί και να νιώθουμε ασφαλείς, κάτι το οποίο θα γίνει εάν είμαστε εμβολιασμένοι. «Δεν είναι προνόμιο το να μπει κάποιος στον κλειστό χώρο του κ. Λαζάρου, αλλά να ξέρει και ο κ. Λάζάρου και οι εργαζόμενοί του, αλλά και εμείς που θα μπούμε μέσα ότι θα είμαστε ασφαλείς. Προϋπόθεση σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι να είσαι εμβολιασμένος», ανέφερε.

Ο έντονος διάλογος του Λευτέρη Λαζάρου με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Σε ερώτηση των παρουσιαστών για τον αν θα ελέγχει ο κ. Λαζάρου για το αν έχει κάνεις κάποιο το εμβόλιο, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε ότι ο Λευτέρης Λαζάρου «θα πρέπει να τους ρωτάει αν είναι εμβολιασμένοι και αν η απάντηση είναι θετική τότε θα κλείνει το τραπέζι του, διότι εκ των πραγμάτων θα περάσουμε από μία μεταβατική φάση, στην οποία μέχρι να φύγει αυτός ο ιός θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Τη λειτουργία των επιχειρήσεων δεν μπορούμε να τη διασφαλίσουμε αν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Εάν δηλαδή ως ανεμβολίαστη μεταφέρω τον ιό στο μαγαζί του κ.Λαζάρου. Αν ο κ. Λαζάρου έχει αύριο το πρωί τρεις εργαζόμενους με κορονοϊό και πρέπει να κλείσει το μαγαζί του, αυτό δεν είναι λογική».

«Με όλο τον σεβασμό και με τα χρόνια που γνωρίζω την κυρία Μπακογιάννη, έχουμε επισκέπτες σε εξωτερικούς χώρους και εργαζόμενους σε εσωτερικούς χώρους, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία που συναντάμε σε θερμοκρασίες κουζίνας, που αυτόν τον καιρό ξεπερνούν και τους 45 βαθμούς, εμείς να εργαζόμαστε ο ένας κοντά στον άλλον. Πολλές φορές και η μάσκα δεν λειτουργεί, πρέπει να δούμε και αυτό που μαγειρεύουμε. Έχουμε τα κουταλάκια μιας χρήσης, δοκιμάζουμε, τα πετάμε, ξαναβάζουμε τη μάσκα. Ταυτόχρονα 3-4 εργαζόμενοι μπορεί να βρεθούμε χωρίς μάσκα την ίδια στιγμή. Αντιλαμβάνεστε ότι επιβάλλονται τα μηχανήματα που καθαρίζουν και φιλτράρουν τον αέρα, επιβάλλονται στον χώρο αυτό, στους χώρους αυτούς», απάντησε ο Λευτέρης Λαζάρου.

Ακόμα ο γνωστός σεφ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στα επισιτιστικά επαγγέλματα έχουν το βιβλιάριο υγείας και ότι θα πρέπει να πείσει και τον εργαζόμενο, συνεργάτη να εμβολιαστεί, κάτι που θα τον παρακαλέσει να το κάνει. «Δεν έχει υπάρξει πρόβλημα μέχρι στιγμής», προσέθεσε ο Λευτέρης Λαζάρου. Παράλληλα τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να βγει από την κουζίνα ο ίδιος ή άλλος εργαζόμενος και να ζητήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τον κάθε πελάτη. «Θα πρέπει η ίδια η πολιτεία, οι λοιμωξιολόγοι να πείσουν τον κάθε αρνητή να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το παράλογο είναι ότι πρέπει να πολεμήσουμε έναν ιό με τελείως διαφορετικές λογικές απ' ότι θα θέλαμε. Θα περάσουμε από μία μεταβατική περίοδο μέχρι πρώτα ο Θεός το '22 να έχει εξαλειφθεί αυτή η κατάρα», απάντησε η κ. Μπακογιάννη. «Εγώ δεν έχω αντίρρηση για τα μηχανήματα, το ερώτημα είναι ποιος θα τα πληρώσει, ποιος θα μπορέσει αύριο το πρωί; Ήδη ο κορονοϊός έχει κοστίσει 40 δισεκατομμύρια για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα στην εστίαση και ο τουριστικός τομέας», προσέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε εστιατόριο, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν κάποιοι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είτε από την αστυνομία, είτε από τη δημοτική αστυνομία.

Η απάντηση που έγινε viral

«Στα λεωφορεία θα βάλουμε εισπράκτορα να ζητάει πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπει μέσα;», απάντησε ο Λευτέρης Λαζάρου και κατέληξε λέγοντας: «Δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πρέπει να πείσουμε αυτόν τον αρνητή να εμβολιαστεί. Είναι καλό για την οικογένειά του, για τους συνεργάτες του, τους συναδέλφους του, τη γυναίκα και τα παιδιά του. Πρέπει να πειστεί, να βρούμε έναν τρόπο να τον πείσουμε, οι γιατροί, οι λοιμωξιολόγοι, οι πολιτικοί, εμείς».

Δείτε το απόσπασμα από το 12:45' και μετά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA