Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονες είναι οι αντιδράσεις από το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου, από τους επιβάτες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω της 24ωρης απεργίας στα πλοία και στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών οι ταξιδιώτες διαμαρτύρονται καθώς είχαν ενημερωθεί από τις εταιρείες ότι τα πλοία θα κάνουν κανονικά τα δρομολόγιά τους, κάτι που ωστόσο δεν γίνεται.

Η απεργία έχει ξεκινήσει από τις 05:30, με τους οι ναυτεργάτες να ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία παρά το γεγονός ότι κρίθηκε παράνομη.

Διαβάστε επίσης: Απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου: Πώς θα κινηθούν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πλοία

Μιλώντας στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Μηχανικών, Θανάσης Αγγελάκης, είπε πως σε όλα τα λιμάνια είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία. «Το 8ωρο αφορά όλους τους εργαζόμενους», είπε κάνοντας λόγο για προκλητική παρέμβαση της κυβέρνησης.

«Δεμένα» θα παραμείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που αποφάσισε των Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων, «'Αγιος Σπυρίδωνας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ναυτεργατών, «η απεργία που θα ισχύσει σε όλους τους τύπους των πλοίων , αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων και συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ. Απαιτούμε άμεση υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας του 2021 και του 2020 που εγκληματικά καθυστερούν, με σκοπό την κατάργηση τους και την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα» καταλήγουν στην ανακοίνωση τους οι ναυτεργάτες.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.
  • Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00, καθώς το Συνδικάτο Εργαζόμενων θα συμμετάσχει στη στάση εργασίας που κήρυξε το ΕΚΘ. Οι λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων και ΜΜΕ

Τετράωρη παντραπεζική πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:15 έως τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε για την Τετάρτη η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 14.00 έως τις 18.00 της Τετάρτης.

Οι κινητοποιήσεις

Στην Αθήνα οι πρώτες κινητοποιήσεις ξεκινούν από τις 9 το πρωί, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν έξω από τη Βουλή και το απόγευμα από τις 17:00. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τουλάχιστον 60 πόλεις της χώρας.

Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ τo κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο διοργανώνεται από τη ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ στις 18:00 στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA