Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μπροστά στη Βουλή έχουν προγραμματίσει για το απόγευμα μέλη του ΠΑΜΕ ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κάνει κάλεσμα για τις 18:00 μπροστά στη Βουλή, καταγγέλλοντας το εργασιακό νομοσχέδιο

Στο μεταξύ, νωρίτερα μέσα στην ημέρα ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Λόγω της απεργίας προκλήθηκε μεγάλη συμφόρηση στο κέντρο της πρωτεύουσας με την αστυνομία να διακόπτει την κίνηση των οχημάτων στην Πανεπιστημίου, αλλά και δρόμους γύρω από τη Βουλή.

Στην απεργία στη Βουλή και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε, από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, που διαδήλωσαν κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του “Χατζηθάφτη”. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Απεργιακές συγκεντρώσεις στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε πολλές πόλεις της χώρας. Στον Πειραιά, η πορεία κατέληξε στο λιμάνι. Σημειώνεται ότι οι ναυτεργάτες απεργούν κανονικά, από τις 00.01 της Τετάρτης έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα, παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ακινητοποιημένα είναι Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10:00 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA