Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραμένει στη φυλακή ο Μένιος Φουρθιώτης, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την προσφυγή του κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης. Ο Μένιος Φουρθιώτης που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για σκηνοθετημένες εις βάρος του κατηγορίες προκειμένου να έχει αυξημένη αστυνομική προστασία, ζητούσε να αντικατασταθεί η κράτηση του με αποφυλάκιση με όρους. 

Δεν ζητά πλέον να επιστρέψει η αστυνομική συνοδεία

Χθες Τρίτη, ο  Μένιος Φουρθιώτης παραιτήθηκε από την αίτησή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία ζητούσε να του επιστραφεί η αστυνομική φρουρά. Στην αίτησή του ο Μένιος Φουρθιώτης ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη του αρχηγού της αστυνομίας, με την οποία είχαν μειωθεί τα μέτρα ασφαλείας που είχαν διατεθεί για την προστασία του.  Η αίτηση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, όμως ο παρουσιαστής, μέσω του δικηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, παραιτήθηκε από το ένδικό μέσο που είχε καταθέσει στο ΣτΕ. 

Προφυλακισμένος από τον Μάιο 

Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή του Μαΐου, ο Μένιος Φουρθιώτης έχει κριθεί προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα. Απολογούμενος για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα που σχετίζονται με τις «δήθεν» επιθέσεις στο σπίτι του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά και τις συνομιλίες που τον « καίνε» με τους δύο συγκατηγορουμένους του. «Αρνούμαι τις κατηγορίες Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος. Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA