ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/06/2021 10:01

Κρήτη: Μπήκε στον φούρνο για να κλέψει και ο φούρναρης του έδωσε δουλειά - Εξομολόγηση 25 χρόνια μετά

«Ηρθε και με βρήκε 25 χρόνια μετά για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», είπε ο κ. Βιτσαράς

Κρήτη: Μπήκε στον φούρνο για να κλέψει και ο φούρναρης του έδωσε δουλειά - Εξομολόγηση 25 χρόνια μετά
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Θα μπορούσε να είναι παραμύθι ή μάθημα ζωής, βγαλμένο από την ίδια τη ζωή. Η ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας κι αφορά έναν φούρναρη στην Κρήτη κι ένα 12χρονο παιδί, συγκινούν και δίνουν ελπίδα για το «αύριο» της κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη: Σέρρες: Συμμορία ανηλίκων «χτυπούσε» σε σπίτια και αυτοκίνητα - Πάνω από 42.000 ευρώ η λεία τους

Πριν από 25 χρόνια, ο Γιώργος Βιτσαράς έπιασε στο μαγαζί του έναν 12χρονο να κλέβει. Αντί να φωνάξει την Αστυνομία ή να τον... πιάσει από το αυτί και να τον πάει στους γονείς του, ο αρτοποιός προσέγγισε το παιδί, του εξήγησε ότι η κλοπή θα τον οδηγήσει σε κακά μονοπάτια και του ζήτησε να πηγαίνει στο αρτοποιείο, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, να δουλεύει και να βγάζει το χαρτζιλίκι του.

Ο κ. Βιτσαράς εξηγεί ότι ο πιτσιρικάς, που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τραβήξει άλλο δρόμο, αποφάσισε να δεχθεί τη συμβουλή του «πατέρα» του φούρναρη και για «τρία καλοκαίρια ερχόταν όταν έκλειναν τα σχολεία». Ο φούρναρης συγκινεί με την περιγραφή του, καθώς όπως αποκάλυψε κέρδισε «το Τζόκερ της ζωής, όταν μετά από 25 χρόνια ήρθε να μου πει "ευχαριστώ"».

«Μετά από 25 χρόνια, ήρθε να με βρει και να μου ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τον δρόμο που χάραξε και τα ερεθίσματα που του έδωσα. Είναι 37 χρονών σήμερα, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει δύο παιδάκια» λέει περιχαρής ο φούρναρης.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε». «Ηρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Βιτσαράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΡΗΤΗ ΚΛΟΠΗ ΠΑΙΔΙ ΦΟΥΡΝΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ