Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ανακοινώσεις σχετικά με άρση περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό προχωρά στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αίρεται αρχής γενομένης από τις 19/6 σειρά μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, κατά τη συνεδρίαση των ειδικών της επιτροπής, αποφασίστηκε να ανάψει «πράσινο φως» για αύξηση του αριθμού των ατόμων που επιτρέπεται να εισέρχονται στα καταστήματα κι από τα 25 τετραγωνικά ανά άτομο να ορισθεί στα 16 τετραγωνικά ανά άτομο.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά:

Επιπλέον, η επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν από το προσεχές Σάββατο οι παιδότοποι σε ανοιχτούς μόνο χώρους, τα λούνα παρκ, τα θεραπευτικά λουτρά και τα μασάζ.

Ακόμη, αποφασίσθηκε να επιτραπεί η λειτουργία των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου με πληρότητα στο 50% και θα αφορά μόνο σε εμβολιασμένους, αλλά και σε όσους προσκομίζουν self test.

Αναφορικά με τον τουρισμό, το σχέδιο προβλέπει οι ανεμβολίαστοι τουρίστες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τρίτες χώρες να εισέρχονται στη χώρα μας με rapid test και όχι με PCR, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών, δεν θα είναι υποχρεωτικό το τεστ, όταν ταξιδεύουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA