Μενού
  • Α-
  • Α+

«Προέκυψαν νέα στοιχεία στην έρευνα κι αυτά δεν μπορούν να περιμένουν». Η φράση αυτή για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά που χρησιμοποίησαν οι νέοι εκπρόσωποι Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είναι το «κλειδί» των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην ΓΑΔΑ. Το νέο στοιχείο που ίσως προδίδει τα όσα κρύβει ο σύζυγος της Καρολάιν γύρω από την δολοφονία της, είναι η εφαρμογή στο κινητό που μετρούσε τα βήματά του. 

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών, φαίνεται πως έχει αποκαλυφθεί ότι το κινητό του πιλότου «μετρούσε» βήματα την ώρα που εκείνος ισχυριζόταν πως βρισκόταν δεμένος κι ακινητοποιημένος από τους ληστές. Με άλλα λόγια θεωρούνται αβάσιμες οι μαρτυρίες του «βασικού αυτόπτη μάρτυρα», όπως τον χαρακτηρίζουν οι αρχές. 

Τα τρία στοιχεία που οδήγησαν τον πιλότο στη ΓΑΔΑ

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, βρίσκεται ο 32χρονος πιλότος -σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά- προκειμένου να δώσει νέα, συμπληρωματική και ιδιαίτερα κρίσιμη κατάθεση.

Το γεγονός ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο της αστυνομίας από την Αλόννησο στην Αθήνα, πριν καλά - καλά τελειώσει το τρισάγιο στη μνήμη της αδικοχαμένης κοπέλας, δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών. Ο 32χρονος πιλότος καλείται να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά ερωτήματα, κάποια εκ των οποίων υπήρχαν εδώ και καιρό και κάποια που γεννήθηκαν τις τελευταίες ώρες, για το τι συνέβη στη μοιραία μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. 

Το στοιχείο - κλειδί που προέκυψε από την έρευνα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προέρχεται από το smartwatch που φορούσε η 20χρονη Καρολάιν στο χέρι της. Ένα ρολόι το οποίο κατέγραφε τους καρδιακούς παλμούς της νεαρής μητέρας, μέχρι τον θάνατο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να συμπίπτουν οι χρόνοι που ο σύζυγος της υπέδειξε στους αστυνομικούς ότι «ο κοντός, γεροδεμένος ληστής με την μπαλακλάβα» έπνιξε την 20χρονη με αυτόν που σταμάτησε το smartwatch να καταγράφει παλμούς. 

Επίσης, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, είναι ότι από την εξέταση του καταγραφικού συστήματος με το οποίο ήταν συνδεδεμένες οι κάμερες εντός και εκτός της μεζονέτας προέκυψαν και πάλι διαφορετικοί χρόνοι σε σχέση με όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος πιλότος. Με απλά λόγια φαίνεται πως οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν νωρίτερα από όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει ο σύζυγος της Καρολάιν. 

Τέλος, δεν πρέπει κανείς να λησμονεί ότι τόσο στο άψυχο κορμί της Καρολάιν όσο και γενικότερα στο σπίτι δεν βρέθηκε γενετικό υλικό (DNA) τρίτου προσώπου (σ.σ. τουλάχιστον σεσημασμένου), ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται. Το σίγουρο είναι πως οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η ένταση το μοιραίο βράδυ και το sms που προδίδει καυγά

Οι αστυνομικοί, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News του MEGA, ήθελαν να διαπιστώσουν αν το ζευγάρι είχε κάποια προστριβή. Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 20χρονη Καρολάιν αντάλλαξε κάποια μηνύματα με τον σύζυγό της, ενώ βρισκόταν στη σοφίτα και ο 32χρονος στο υπόγειο. Από τα μηνύματα και τη φρασεολογία δημιουργείται η εντύπωση, όπως μεταδίδεται ότι το ζευγάρι είχε προστριβή. Στα SMS υπάρχει φρασεολογία που παραπέμπει σε προστριβή ενώ οι χαρακτηρισμοί που αντάλλαξε το ζευγάρι μεταξύ του είναι στα αγγλικά.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι, πάντως, αν το «Stupid» της Καρολάιν  χωρίς πάντως να είναι αυτή τη στιγμή σίγουρο αν η λέξη αυτή χρησιμοποιήθηκε πάνω σε ένταση ή αν χρησιμοποιήθηκε χαριτολογώντας. Άλλωστε ο γραπτός λόγος μπορεί να μπερδέψει…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA