Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την πρώτη στιγμή που με προτεταμένα τα όπλα οι άνδρες της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μπήκαν στη μεζονέτα της φρίκης στα Γλυκά Νερά και έφτασαν στη σοφίτα αντικρίζοντας τον δεμένο σε εμβρυϊκή στάση, ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων της πολιτικής αεροπορίας εμφάνιζε εαυτόν στον ρόλο του θύματος. Τι κι αν γνώριζε ότι είναι ο καθ’ ομολογίαν θύτης... Μόλις τον έλυσαν οι αστυνομικοί έτρεξε να πέσει στο άψυχο σώμα της Καρολάιν, δήθεν μη γνωρίζοντας τη έχει συμβεί, κλαίγοντας με λυγμούς και αρχίζοντας να λέει ψέματα για την παρουσία «τριών αδίστακτων κακοποιών» που σκότωσαν την 20χρονη κοπέλα, την 20χρονη μάνα...

Διαβάστε ακόμη: Πώς ο πιλότος δολοφόνησε την Καρολάιν, συγκλονίζει η κυνική ομολογία - Τα στοιχεία που τον έκαναν να «λυγίσει»

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σε κατ’ ιδίαν επαφή για το θέμα τις πρώτες ώρες μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος, εκμυστηρεύτηκε τότε στον γράφοντα «αστυνομικοί είμαστε οφείλουμε να διερευνούμε τα πάντα, κάθε πιθανότητα ακόμη και τον σύζυγο. Όμως δεν φαίνεται να προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία σε βάρος του». Ίσως και ο ίδιος να μην ήθελε να σκεφτεί ως γονιός ότι ένας πατέρας θα μπορούσε να είχε διαπράξει ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα, σχεδόν μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Η κατάθεση «καρμπόν»

Από την πρώτη στιγμή ο 32χρονος πιλότος επέμενε στα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών σε ένα σενάριο που ο ίδιος είχε «ξαναδιαβάσει». Τα όσα περιέγραφε στους αστυνομικούς, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, ήταν σχεδόν τα όσα είχε βιώσει μερικά χρόνια νωρίτερα ο εκπαιδευτής του στα ελικόπτερα, ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του στο Αλεποχώρι. Τότε οι κακοποιοί είχαν φερθεί με ιδιαίτερη βιαιότητα στη γυναίκα και στο σκυλί τους. Τα ίδια ακριβώς πράγματα είπε και ο Μπ.Α., ενώ είναι πολύ πιθανό πλέον να σκότωσε το τετράποδο που είχαν ως συντροφιά για να «δείξει» ότι πρόκειται αν όχι για την ίδια συμμορία, τουλάχιστον για ποινικούς με την παρόμοια αγριότητα απέναντι (και) στα ζώα.

Ακόμη και η περιγραφή του αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας ήταν «καρμπόν», με τον 32χρονο πιλότο να κάνει λόγο για έναν άνδρα περί το 1.70μ. ύψος, εύσωμο, με κοντό λαιμό και στρογγυλό πρόσωπο, ενώ ως λεπτομέρεια ανέφερε και τα... σαρκώδη χείλη! Η γενικόλογη αναφορά του περί γλώσσας που ο ίδιος δεν αναγνώρισε ήταν ένα ακόμη «βολικό» στοιχείο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να «κοιτάξουν» προς συμμορίες ποινικών από τα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη, οι οποίες είχαν επιδείξει ιδιαίτερη σκληρότητα. Βέβαια, ακόμη και οι πλέον αδίστακτοι ποινικοί, έναν ελάχιστο σεβασμό απέναντι σε μία μητέρα, απέναντι σε ένα βρέφος τον επιδεικνύουν κάτι που είχαν στο πίσω μέρος του μυαλό τους. Γι’ αυτό και ο Μπ.Α. φρόντιζε να διατρανώνει ότι «εγώ με τη γυναίκα μου δεν είχαμε κανέναν καυγά, καμία διαμάχη, ήμασταν ευτυχισμένοι».

Η... αναγνώριση και το σκίτσο

Όπως συμβαίνει σε ανάλογα περιστατικά, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών επέδειξαν στον 32χρονο πιλότο εκατοντάδες φωτογραφίες ποινικών, που τα χαρακτηριστικά τους (σ.σ. κυρίως υψομετρικά) προσομοίαζαν στην περιγραφή του. Μία τακτική που ακολουθεί η Αστυνομία είναι όταν δεν υπάρχει βεβαιότητα για τα λεγόμενα του ανθρώπου που καλείται να αναγνωρίσει υπόπτους να επιδεικνύει και φωτογραφίες άσχετων ατόμων μόνο και μόνο για να ελέγξει την αξιοπιστία του. Ενδεχομένως αυτό να έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον Μπ.Α. να καταλήγει σε μία shortlist περίπου 10-15 ατόμων, για το καθένα από τα οποία έδινε ένα πιθανό ποσοστό ομοιότητας.

Για έναν απ’ αυτούς φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς ότι ταιριάζει κατά 80% με τη φιγούρα του ανθρώπου που σκότωσε την Καρολάιν, όπως την είχε δει την ώρα που «του έπεσε η μπαλακλάβα κατά την πάλη μαζί της». Ότι ακριβώς είχε συμβεί και στο Αλεποχώρι με μία τεράστια διαφορά: εκεί πραγματικά υπήρχε εισβολή κακοποιών. Μάλιστα, οι αστυνομικοί με βάση τις περιγραφές του είχαν διαμορφώσει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή κι ένα σκίτσο, το οποίο όμως δεν αξιοποιήθηκε ουσιαστικά. Ίσως να ήταν και ένα δικό τους τρικ για να θολώσουν τα νερά στον 32χρονο πιλότο, τον οποίον είχαν αρχίσει όλο και περισσότερο να υποπτεύονται καθώς περνούσαν οι ημέρες. Τίποτα, άλλωστε, από την εργαστηριακή ανάλυση δεν «έδειχνε» παρουσία τρίτου προσώπου στη μεζονέτα της φρίκης στα Γλυκά Νέρά. Ο ίδιος, πάντως, επί 37 ημέρες συνέχιζε τα ψέματα νομίζοντας ότι έχει διαπράξει το «τέλειο έγκλημα».

Ο 32χρονος πιλότος Μπ.Α., πάντως, είπε και δύο αλήθειες: α) ότι «οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους στοιχεία και λεπτομέρειες που χειρίζονται με την απαραίτητη μυστικότητα» και β) ότι « αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους βρει, είναι τα παιδιά αυτά του Ανθρωποκτονιών». Τελικά και στοιχεία είχαν και τον βρήκαν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA