Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη στυγνή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά - μετά την κυνική ομολογία του πιλότου μίλησε στον ΑΝΤ1 ο ταξίαρχος Ε.Α. της ΕΛ.ΑΣ., επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η δολοφονία ήταν προσχεδιασμένη, δεν ήταν της τελευταίας στιγμής. «Δεν ήταν ένας καβγάς που πάνω εκεί την σκότωσε» πρόσθεσε ο κ. Καμαρινόπουλος. Μάλιστα, σημείωσε ότι το «κουβάρι» της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν βγήκε στη δημοσιότητα ότι παρακολουθούσαν και οι δύο ψυχολόγο. Παράλληλα, τόνισε ότι τον «πρόδωσε» η γλώσσα του σώματος. «Τα μάτια του έλεγαν άλλα από αυτά που έλεγε ο ίδιος. Ήταν θέμα χρόνου να ηρεμήσει η ψυχή της Καρολάιν αλλά και η μητέρα της που ζητούσε απαντήσεις» τόνισε. Ο κ. Κατερινόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα τον 32χρονο πιλότο «καλό ηθοποιό», ο οποίος - όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες - επικαλείται το καλό του παιδιού του.

Καλλιακμάνης: Ο αστυνομικός που πήρε το μωρό είχε την αίσθηση ότι ο πιλότος ήταν ο δολοφόνος

Ελληνική υπόθεση Πιστόριους» χαρακτήρισε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά ο πρόεδρος των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, οι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι υποψιάστηκαν από την πρώτη στιγμή πως ο 32χρονος είναι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος εξαιτίας της «περίεργης» συμπεριφοράς του και του πήραν το 11 μηνών μωρό από την αγκαλιά του.  

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ ψαγμένο. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν τον έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του», είπε ο κ. Καλλιακμάνης στον ΣΚΑΙ και συμπλήρωσε: «Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Κάρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά».

Ο πρόεδρος Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής αποκάλυψε πως ο αστυνομικός που μπήκε στο σπίτι είδε την περίεργη συμπεριφορά του 32χρονου πιλότου και του πήρε το παιδί από τα χέρια. «Όπως γνωρίζετε αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ο συνάδελφος που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για προστατέψει το μωρό επειδή ο νους του πήγε στο κακό. Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για το αν ο δράστης ήταν δεμένος από άλλο πρόσωπο ή δέθηκε μόνος του, ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε ότι ένας άλλος συνάδελφος αστυνομικός, που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, του είπε ότι «μου έλεγε πνιχτά “λύσε με, πνίγομαι” του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά».

Ο κ. Καλλιακμάνης είπε πως είναι σίγουρος ότι ο 32χρονος έπνιξε τον σκύλο. «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένης στη κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;» αναρωτήθηκε. «Τα ρούχα της ντουλάπας ήταν ριγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να φανεί πως ήταν ληστεία. Τους είπε ο πιλότος ότι τα χρήματα ήταν στο κουτί του επιτραπέζιου Monopoly και οι υποτιθέμενοι δράστες άνοιξαν μόνο το επιτραπέζιο;», είπε.

«Κατέρρευσα» 

«Όταν είδα το παιδί κατέρρευσα» είχε πει με δάκρυα στα μάτια ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος, που αντίκρισε το μωρό της Καρολάιν δίπλα στη νεκρή μητέρα του. «Γύρω στις 6:15 το πρωί μια κλήση για βοήθεια. Είναι αρκετά συνηθισμένο αλλά εκείνη την ημέρα ζήσαμε κάτι διαφορετικό. Φτάσαμε άμεσα στο σημείο και βρήκαμε τη γειτόνισσα η οποία είχε μιλήσει με τον σύζυγο της Καρολάιν» περιέγραψε στην κάμερα, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία. 

«Καταφέραμε να μπούμε στο διαμέρισμα από το παραβιασμένο παράθυρο για να δούμε τι έχει γίνει. Όταν είδαμε τον σκύλο κρεμασμένο, καταλάβαμε ότι είχε γίνει κάτι σοβαρό και πέρα από το σύνηθες. Έπειτα φτάσαμε στη σοφίτα, όπου ήταν η πόρτα μισάνοιχτη. Είδαμε τη γυναίκα νεκρή πάνω στο κρεβάτι μπρούμυτα και ακριβώς δίπλα της πάνω στο κρεβάτι ήταν το μωρό που ακούμπαγε πάνω στη μάνα του» ανέφερε.  

«Αριστερά στο κάτω μέρος του κρεβατιού ήταν δεμένος ο σύζυγος. Όταν βεβαιωθήκαμε ότι η γυναίκα ήταν νεκρή, πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, ήταν γυμνό και του έβαλα την κουβερτούλα του» λέει προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Το κράτησα στην αγκαλιά μου περίπου μισή ώρα, μπήκαμε στο περιπολικό να ζεσταθεί, μέχρι που ήρθαν οι συγγενείς και το παρέδωσα» λέει. «Η εικόνα του μωρού πάνω στο κρεβάτι μαζί με τη νεκρή μητέρα του δεν θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου» σημείωσε ο Χρήστος Βαρδίκος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA