Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Γλυκά Νερά - ιατροδικαστής: «Ο θάνατος ήταν αγωνιώδης» - Τι λέει για το smartwatch

Ο ιατροδικαστής στην υπόθεση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ανέφερε στην κατάθεσή του τα ευρήματα από το smartwatch της Καρολάιν και κατέρριψε τους ισχυρισμούς του πιλότου πως έμεινε επί δύο ώρες λιπόθυμος

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Δολοφονία στα Γλυκά Νερά (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε το σώμα της 20άχρονης Καρολάιν είναι ξεκάθαρη για το τι συνέβη την 11η Μαΐου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά. «Ο θάνατος επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Σε κάθε περίπτωση από τα ευρήματα της νεκροψίας νεκροτομής συμπεραίνεται ότι ο θάνατος ήταν αγωνιώδης και δεν επήλθε ακαριαίως» αναφέρει επιβεβαιώνοντας τα τελευταία δραματικά λεπτά της νεαρής μητέρας.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: Τα 10 λάθη του πιλότου - Τα πιθανά κίνητρά του

Ο ιατροδικαστής στην κατάθεσή του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ρολόι που φορούσε η Καρολάιν. Το smartwatch που αποδείχθηκε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο παζλ για να οδηγηθούν οι αρχές στην ενοχοποίηση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Αναφέρει ο ιατροδικαστής πως: «μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας. Uεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια».

Και συνεχίζει για τα ευρήματά του στο σπίτι στα Γλυκά Νερά: «Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021. Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες.

Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνο. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

«Ο πιλότος δεν θα μπορούσε να είναι λιπόθυμος για 2 ώρες»

Ένα ακόμα σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον από την κατάθεση του ιατροδικαστή που βρέθηκε στην υπόθεση με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, είναι κι εκείνο αναφορικά με την κατάσταση που βρέθηκε ο πιλότος, καθώς όπως σημειώνεται δεν θα μπορούσε να επαληθευθεί ο ισχυρισμός του πως έμεινε λιπόθυμος για δύο ώρες και επανήλθε.

«Τον εξέτασα περί ώρα δύο 11 Μαΐου 2021 δηλαδή 8 ώρες περίπου μετά την 6:08 ώρα. Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας.

Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί 2 ώρες. Οι σωματικές του βλάβες ήταν όλως ελαφρές» είπε χαρακτηριστικά για τον πιλότο μετά από την εξέταση και τα όσα έγιναν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γλυκά Νερά #Δολοφονία #Έγκλημα #πιλότος