Μενού
  • Α-
  • Α+

Η έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί άλλα όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές αυτό δεν σημαίνει ότι συνεχίζουν να εξετάζονται στοιχεία. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας, τόνισε ότι δεν υπήρχε μόνο ένα σημείο κλειδί που οδήγησε στον δράστη, αλλά ένας συνδυασμός στοιχείων.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Το «ημερολόγιο» του πιλότου στην ασφάλεια και η αγωνία του για το τι λέει ο κόσμος

Σχετικά με το γεγονός ότι δεν ελήφθησαν φωτογραφίες κατά την είσοδο της Aστυνομίας στο χώρο του εγκλήματος, ώστε να υπάρχουν αποδείξεις για το πως ήταν δεμένος ο δράστης, εξήγησε πως όταν καλεί την Aστυνομία άνθρωπος που δηλώνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο προτεραιότητα είναι να διασωθεί ο άνθρωπος αυτός και να αποκλειστεί ο χώρος.

Υπογράμμισε ότι η Αστυνομία αρχικά έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο της ληστείας αλλά εφόσον δεν μπορούσε να αποδειχθεί, προχώρησε στο δεύτερο σενάριο, αυτό της ανθρωποκτονίας. Εξήγησε ότι η ερευνά της ασφάλειας στηρίχθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση και τα ψηφιακά πειστήρια.

Τέλος σύμφωνα με τον κ.Σκρέκα, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη για ύπαρξη συνεργού.

Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία

Ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει αγωνία για το τι λέει ο έξω κόσμος, τον απασχολεί η εικόνα του, αναζήτησε μάλιστα για το θέμα τον αστυνομικό που χειριζόταν την υπόθεση με τον οποίο είχε αναπτύξει οικειότητα. Ο 33χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή την Τρίτη στις 10 το πρωί.

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τις δικαστικές αρχές ότι δεν προμελέτησε το έγκλημά του και ότι την σκότωσε επειδή «θόλωσε» από τον καυγά που είχε προηγηθεί και την συμπεριφορά του θύματος απέναντι στο παιδί.

Ακόμη, δεν θα αναιρέσει τις προανακριτικές του απολογίες, σύμφωνα με τον ΣΚΑϊ. Θα επιμείνει ότι αυτός ήταν ο δράστης και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει την συνέχεια μετά την στυγερή δολοφονία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Αναμένεται να υποστηρίξει ότι είχε προηγηθεί ένας πολύ μεγάλος καυγάς, ότι βρισκόταν σε μία «τεράστια ψυχική φόρτιση». Θα υποστηρίξει πως ήθελε να ανέβει στο δωμάτιο να τα «ξαναβρουν», εκείνη αρνήθηκε και τότε την έπνιξε με το μαξιλάρι. 

Ο 32χρονος πιλότος θα πει ότι δεν του πέρασε από το μυαλό η σκέψη της σκηνοθεσίας αλλά αυτό που σκέφτηκε πρώτα ήταν να εξαφανίσει το πτώμα. Αλλά , θα ισχυριστεί, ότι δεν μπόρεσε να το οργανώσει στο μυαλό του για αυτό έπρεπε -κατ'αυτόν- να δημιουργήσει ένα αληθοφανές σενάριο. Κι έτσι προέκυψε το σενάριο της ληστείας. 

Θα αρνηθεί, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, την προμελέτη. Για την σκηνοθεσία της ληστείας, «πάτησε» πάνω στην ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του και «την έχτισε» βήμα-βήμα στο δικό του σπίτι. Μοναδικό εμπόδιο σε αυτό, ήταν το σκυλί και για αυτό το σκότωσε. Η θανάτωση του σκύλου, είναι που διώχνει από το «τραπέζι» το σενάριο του «εν βρασμώ ψυχής». Το σκυλί δεν αντέδρασε, γιατί δεν υποπτεύθηκε τον «δικό του άνθρωπο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA