Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι ο άνθρωπος που το βράδυ της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά άκουσε μόνο κάποια βήματα στη σκάλα των γειτόνων της και το κλάμα του σκύλου που βρέθηκε κρεμασμένος. Δεν άκουσε κανένα θόρυβο νωρίτερα και ο ισχυρισμός από τον καθ’ ομολόγια συζυγοκτόνο ο οποίος δήλωσε πως η Καρολάιν είχε χτυπήσει το παιδί της πριν φθάσει εκείνος στο έγκλημα, προκαλεί την έντονη αντίδρασή της και στην ουσία ακυρώνει την γραμμή του 32χρονου πιλότου ότι ενήργησε «εν βρασμώ». 

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: «Πέρασα αυτά που πρόκειται να ζήσει η κορούλα της Κάρολαϊν» - Συγκλονίζει αφήγηση 45χρονης

Οπως σημειώνει η ίδια, μιλώντας στο Open, ο 32χρονος την είχε εντάξει στο καλοστημένο του σενάριο με τρόπο αξιομνημόνευτα κυνικό, όταν ακόμα υποδυόταν το ρόλο του φιμωμένου θύματος. Οπως τελικά ο ίδιος ομολόγησε, λίγες ώρες πριν από το τηλεφώνημα είχε αφαιρέσει εκείνος τη ζωή της συζύγου του.

«Δεν καταλάβαινα τι έλεγε δεν καταλάβαινα τίποτα, τίποτα δεν καταλάβαινα. Ούτως ή άλλως βγήκα έξω από το σπίτι αυτό. Ήταν και η Αστυνομία και από κει και πέρα ανέλαβε η αστυνομία το έργο της», ανέφερε η γειτόνισσα και στη συνέχεια πρόσθεσε πως είναι σοκαρισμένη: «Είναι το δεύτερο σοκ. Το πρώτο είναι αυτό που έγινε και το δεύτερο που …τουλάχιστον εξιχνιάστηκε βρέθηκε ο ένοχος και η ψυχούλα της ελάφρυνε. Αυτό.»

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ούτε για πλάκα δεν θα σήκωνε το χέρι της στο ίδιο της το παιδί. «Υπήρχε περίπτωση αυτή η γυναίκα να χτυπήσει το παιδί της; Ούτε για αστείο. Εδώ και τα ζωάκια που προσπαθούσαμε να τα βάλουμε για νοσηλεία, κάποια άγρια που θέλουν λίγο μεταχείριση πιο… για να τα βάλεις σε ένα κλουβί κι η Καρολάιν ήταν πάντα με το χάδι ένας πολύ τρυφερός άνθρωπος τι λέμε τώρα! Το παιδί της ήταν πάνω απ’ όλα. Και η Καρολάιν παιδί ήταν, 20 χρονών δεν μπορείτε να φανταστείτε αγάπη που είχε για τη Λυδία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είσαι πολύ σωστή μαμά»

Η γυναίκα μιλούσε καθημερινά με την 20χρονη και ειχαν αναπτύξει μια πολύ στενη σχέση. «Πολλές φορές θέλαμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο και μου έλεγε κοιμάται η Λυδία. Δηλαδή δεν θα σήκωνε το τηλέφωνο αν κοιμόταν η Λυδία πάνω της. Της το έλεγα “σε θαυμάζω για την ωριμότητα δηλαδή είσαι πολύ πολύ σωστη μαμά”», πρόσθεσε η γειτόνισσα του ζευγαριού.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν βάραινε κάτι την Καρολάιν η γυναίκα διευκρίνισε πως «ότι πρόβλημα και να έχει ένας άνθρωπος, για παράδειγμα με τον σύζυγό του, δεν είναι λύση η δολοφονία. Η λύση είναι χωρίζω. Καταλαβαίνετε τι εννοώ;».

Σε κάποιες συναντήσεις τους ήταν παρών και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Όπως σημείωσε ήταν διαφορετικοί άνθρωποι. «Ήταν πιο κλειστός χαρακτήρας, ήταν διαφορετικός δεν ήταν τόσο ανοιχτός χαρακτήρας όπως ήταν η Καρολάιν. Η Καρολάιν ήταν ένα παιδί έξω καρδιά!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι 

Τα μέλη του πληρώματος του περιπολικού που έφτασαν πρώτοι στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, περιέγραψαν αναλυτικά στις καταθέσεις τους όσα αντίκρισαν το βράδυ που η Καρολάιν δολοφονήθηκε.  Όπως αναφέρει ο αστυνομικός Χρήστος Βαρδίκος: «Αφού διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει κανένα άτομο στο χώρο μέσω της εσωτερικής σκάλας κατευθυνθήκαμε προς τους πάνω ορόφους. Τότε, είδαμε ότι από το κάγκελο της σκάλας που βρίσκεται ανάμεσα στο πρώτο όροφο και το ισόγειο είναι κρεμασμένο από το λαιμό ένα σκυλί το οποίο δε ζούσε». 

Ο συζυγοκτόνος είχε τοποθετήσει ως αντικείμενο ακόμα και το ίδιο του το βρέφος στη σκηνή του φόνου. Συνεχίζοντας ο αστυνομικός σημείωσε: «Μπαίνοντας είδα στο κρεβάτι του δωματίου μια γυναίκα να είναι μπρούμυτα δεμένη πισθάγκωνα με ένα ρούχο. Η γυναίκα αυτή φορούσε μόνο το κάτω εσώρουχο. Μισό πάνω στην γυναίκα και μισό στο κρεβάτι ήταν ένα μωρό το οποίο με κοίταζε χωρίς να κλαίει. Πλησίασα τον άντρα οποίος ήταν σε κατάσταση πανικού και με ένα σουγιά έκοψα προσεκτικά την ταινία αρχικά στο λαιμό και μετά στο στόμα. Μου έδωσε την εντύπωση πως αν δεν του έβγαζα την ταινία γρήγορα μπορεί και να πέθαινε. Η ταινία από τα μάτια έπεσε μόνη της. Οι μόνοι που μπορούν να τους βρουν… Αυτή είναι ίσως η μοναδική αλήθεια που είπε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος επι 37 ημέρες …Οι αστυνομικοί ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και το εκαναν».

Από τη μεριά της η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου κατέθεσε:«Από εκείνο το σημείο ξεκινά το ρεσιτάλ ηθοποιίας του δολοφόνου στο πλαίσιο του σεναρίου που είχε επινοήσει για τρεις οπλισμένους άνδρες που δήθεν είχαν εισβάλει στο σπίτι…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA