Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσει σήμερα το πρωί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο άνθρωπος που ομολόγησε την περασμένη εβδομάδα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τη δολοφονία της 20άχρονης Καρολάιν τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: Γλυκά Νερά: «Ακυρώνει» την γραμμή του πιλότου η μάρτυρας που μίλησε μαζί του μετά το έγκλημα

Ο πιλότος κρατείται στη ΓΑΔΑ από την περασμένη Πέμπτη, έχοντας οδηγηθεί ενδιάμεσα στον εισαγγελέα, σήμερα θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που θα αποφασίσει αν θα κριθεί προφυλακιστέος.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο Αναγνωστόπουλος προσπαθεί να πείσει πως δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα και έφτασε σε αυτό το σημείο λόγω των εντάσεων και της φόρτισης που υπήρξε το συγκεκριμένο βράδυ. Θα υποστηρίξει δηλαδή πως ότι έγινε ήταν «εν βρασμώ» ψυχής.

Τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν σε διαρκή επαφή με τους δικηγόρους του προετοιμάζοντας τη στάση που θα ακολουθήσουν.

Τα νέα ντοκουμέντα

Δύο στοιχεία από το σπίτι στα Γλυκά Νερά, δύο φωτογραφίες που δείχνουν κι αυτές το πως ο πιλότος σκηνοθέτησε τη ληστεία μετά από τη δολοφονία της Καρολάιν, ήρθαν την Κυριακή στο φως της δημοσιότητας.

Αφενός είναι το πειστήριο νούμερο 35, μια φωτογραφία με την κάμερα ασφαλείας που κατέστρεψε ο καθ' ομολογίαν δράστης, για να ενισχύσει το σενάριο της ληστείας. Πρόκειται για την ίδια κάμερα από την οποία είχε αφαιρέσει την κάρτα μνήμης, αρκετή ώρα πριν από τη δολοφονία της 20άχρονης Καρολάιν.

Όπως και το πειστήριο νούμερο 36 με τη φωτογραφία από το επιτραπέζιο παιχνίδι στο οποίο 32χρονος πιλότος, είχε υποστηρίξει αρχικά στην ΕΛ.ΑΣ. ότι είχε κρύψει το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ που άρπαξαν οι «ληστές» κατά την εισβολή τους στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Πρόκειται για δύο από τα πειστήρια που υπάρχουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, από την αρχή όμως είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών της Ασφάλειας που πραγματοποίησαν έρευνα του χώρου.

Λυκουρέζος: «Δεν ανατρέπει το "προμελετημένο" η ομολογία»

Στο θέμα της υπερασπιστικής γραμμής του 32χρονου, αναφέρθηκε και ο διακεκριμένος νομικός Αλέξανδρος Λυκουρέζος, διευκρινίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Ισχυρίζεται η υπεράσπιση ότι δεν πρόκειται για προμελετημένου εγκλήματος, ότι είναι απρομελέτητο. Η λέξη απρομελέτητο μαζί με τη λέξη “θόλωσε το μυαλό μου” που είπε ο ίδιος παραπέμπουν εμένα στο “βρασμό”. Ο “βρασμός ψυχικής ορμής” προϋποθέτει μια αιφνιδιαστική, πολύ έντονη ψυχική και συναισθηματική υπερδιέγερση που οδηγεί σε πλήρη διατάραξη και σύγχυση της συνειδήσεως και καταλύει την ήρεμη σκέψη. Εδώ έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι επειδή ομολόγησε ανατρέπεται το ”προμελετημένο”, αυτό είναι ένα αίολο επιχείρημα. Αν πράγματι ήταν απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτή την εκ των υστέρων κατασκευή με ψυχραιμία και μεθοδικότητα αυτού του ψευδούς οικοδομήματος. Ποια είναι η διάρκεια του “βρασμού”;»

Αναφορικά στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο γνωστός δικηγόρος έκανε την πρόβλεψή του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να δώσω μια μονοσήμαντη απάντηση. Αυτό που αυτή την στιγμή μπορώ να προβλέψω, είναι ότι η όλη υπερασπιστική επιχειρηματολογία, όλοι οι άξονες, δεν θα μπορέσουν να πείσουν ένα δικαστήριο για να τον αντιμετωπίσει με τρόπο επιεική».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA