Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυλαία σήμερα Τρίτη (22/6) για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021. Βάσει του προγράμματος των Πανελληνίων 2021, την «σκυτάλη» των εξετάσεων παίρνουν και πάλι αύριο οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ. Σήμερα, τα μαθήματα που εξετάστηκαν ήταν Ιστορία, Οικονομία και Φυσική, με τα μαθήματα να κρίνονται ως μέτριας δυσκολίας.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα που έπεσαν σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

«Βατά» τα θέματα σε Ιστορία, Οικονομία, «δυσκολίες» σε Φυσική

«Βατά» χαρακτηρίζονται από τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι σχολίασαν για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), τα θέματα της Ιστορίας και της Οικονομίας, αλλά «αρκετά δύσκολα δεδομένων των συνθηκών, με επικίνδυνα σημεία» αυτά της Φυσικής.

«Ελαφρώς δυσκολότερα τα θέματα από πέρσι, αλλά οι καλά διαβασμένοι υποψήφιοι δεν θα έχουν πρόβλημα», αναφέρει η καθηγήτρια Ιστορίας, Στέλλα Χατζοπούλου. Η δομή ήταν τυπική και αναμενόμενη και κλιμακούμενης δυσκολίας, προσθέτει. «Καλύφθηκε μεγάλο μέρος της ύλης και τα θέματα αντλήθηκαν από όλα τα κεφάλαια. Οι θεματοδότες απέφυγαν να ζητήσουν πολλά από τα υποκεφάλαια της ύλης που είχε προστεθεί πέρσι, που πιθανόν να δυσκόλευε τους υποψηφίους», εξηγεί η κ. Χατζοπούλου.

Συγκεκριμένα, στην ομάδα Α χρειάζεται προσοχή στη λεπτομέρεια, στην Ομάδα Β οι υποψήφιοι δεν κλήθηκαν να επιστρατεύουν τη συνδυαστική σκέψη, αλλά την ικανότητα απομνημόνευσης. Προσοχή χρειάζεται στη διαχείριση του χρόνου στο Θέμα Γ, γιατί τα παραθέματα είναι τρία και στο Θέμα Δ, το οποίο παραδοσιακά, είναι το πιο απαιτητικό, απαιτεί κριτική ικανότητα και συνδυαστική σκέψη, ιδιαίτερα το Δ1β.

«Πολύ προσεγμένα τα θέματα, χωρίς παγίδες και δυσκολίες», περιγράφει η καθηγήτρια Οικονομικών, Βάια Μανιά.

Όσο αφορά το θεωρητικό (Β' Θέμα) ήταν αναμενόμενο, καθότι είχε να εξεταστεί πολύ καιρό και δεν υπήρχε στην ύλη πριν 2-3 χρόνια. Το ίδιο ισχύει για την άσκηση στο Θέμα Γ από την καινούργια ύλη. Κατά κανόνα, το Δ Θέμα είναι το πιο δύσκολο, και κάποια παιδιά που δεν ήταν καλά διαβασμένα και δεν είχαν λύσει πολλές ασκήσεις, το Δ3 μπορεί να τους δυσκόλεψε, επισημαίνει η κ. Μανιά.

«Τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα και δεν υπήρχαν παραλείψεις, αλλά απαιτήθηκε από τους υποψηφίους μια διαρκής προσπάθεια για την παραγωγή ενός άριστου βαθμού», εκτιμά η καθηγήτρια Φυσική, Αριάννα Σφακιανάκη.

Οι θεματοδότες επέλεξαν να εξετάσουν κάποια κομμάτια της ύλης, που προκαλούν «τρόμο» στους μαθητές, όπως το Θέμα Γ, περιγράφει η κ. Σφακιανάκη. Το Β2 ήταν διαχειρίσιμο, αλλά με μια δυσκολία, το Β3 ήταν αρκετά απαιτητικό και το Θέμα Δ λίγο πιο απαιτητικό και σύνθετο από τα περσινά, συμπληρώνει.

«Μοιάζει να έχουν αγνοήσει την ιδιομορφία των δυο τελευταίων ετών. Επίσης εκμεταλλεύτηκαν πλήρως, ότι τα παιδιά είχαν μια επιπλέον μέρα για διάβασμα και έθεσαν τα θέματα της Φυσικής ένα επίπεδο πιο πάνω από τα υπόλοιπα μαθήματα των θετικών Επιστημών», σχολιάζει η κ. Σφακιανάκη και προσθέτει «θα μπορούσαν να δείξουν περισσότερο σεβασμό, δεδομένων των συνθηκών».

Τα φροντιστήρια Πουκαμισάς δίνουν τις απαντήσεις στα εξεταζόμενα μαθήματα.

  • Δείτε τις απαντήσεις στα Ιστορία ΕΔΩ
  • Δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική ΕΔΩ
  • Δείτε τις απαντήσεις στα Οικονομία ΕΔΩ

Με τη σημερινή ημέρα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων προσανατολισμού για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Αύριο Τετάρτη, 23 Ιουνίου, συνεχίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ με Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές.

Την ερχόμενη Τρίτη, 29 Ιουνίου, ξεκινούν οι εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων, τόσο για τους αποφοίτους των ΓΕΛ, όσο και των ΕΠΑΛ.

Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.. Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζόμενου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο έγγραφο, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, ενώ των ΕΠΑΛ με το Δελτίο εξεταζόμενου και την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο ταυτότητας που φέρει φωτογραφία.

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021:

    ΤΕΤΑΡΤΗ 23-06-2021 – ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2

    ΤΕΤΑΡΤΗ 23-06-2021 – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

    ΤΕΤΑΡΤΗ 23-06-2021 – ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

    ΤΕΤΑΡΤΗ 23-06-2021 – ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

    ΠΕΜΠΤΗ 24-06-2021 – ΥΓΙΕΙΝΗ

    ΠΕΜΠΤΗ 24-06-2021 – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

    ΠΕΜΠΤΗ 24-06-2021 – ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ)

    ΠΕΜΠΤΗ 24-06-2021 – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-06-2021 – ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-06-2021 – ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-06-2021 – ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-06-2021 – ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ

    ΣΑΒΒΑΤΟ 26-06-2021 – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ

    ΣΑΒΒΑΤΟ 26-06-2021 – ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

    ΣΑΒΒΑΤΟ 26-06-2021 – ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ II (ΜΕΚ ΙΙ)

    ΣΑΒΒΑΤΟ 26-06-2021 – ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 28-06-2021 – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 28-06-2021 – ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

    ΔΕΥΤΕΡΑ 28-06-2021 – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

    Google News

    Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA