Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Σταύρος Δογιάκης εκτός από την πασίγνωστη ταβέρνα «Κρητικός» σχεδίαζε να ανοίξει και μια νέα επιχείρηση στο Χολαργό, όμως την τελευταία εβδομάδα φαινόταν ότι κάτι τον απασχολούσε... Αυτά λέει μιλώντας στο Reader.gr ο ηθοποιός και επί 21 χρόνια φίλος του Σωτήρης Σκάντζικας, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το τραγικό γεγονός, το οποίο σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, παραπέμπει σε αυτοκτονία.

Διαβάστε ακόμη:  Σταύρος Δογιάκης: Πώς έδωσε τέλος στη ζωή του - Πού εστιάζουν οι έρευνες

«Τον τελευταίο καιρό είχαμε μιλήσει και δεν φάνηκε να τον απασχολεί κάτι. Αντιθέτως, μου είχε πει ότι σχεδίαζε να ανοίξει μια καινούρια επιχείρηση στον Χολαργό, διαφορετική από αυτή που είχε στα Γλυκά Νερά. Ήταν ενθουσιασμένος και σχεδίαζε να πάει στη Μύκονο όπως κάθε καλοκαίρι. Ήταν πολύ χαρούμενος» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Σύμφωνα με τον φίλο του, ο Σταύρος Δογιάκης ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τρομερά διακριτικός στο τρόπο που φερόταν σε φίλους και γνωστούς. «Είχε μια αξιοθαύμαστη φιλοσοφία ζωής, τα έβλεπε και τα αντιμετώπιζε όλα θετικά. Με τον Σταύρο κάναμε παρέα για 21 χρόνια και τον ήξερα πολύ καλά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αυτοκτονήσει» συνεχίζει να περιγράφει ο κ. Σκάντζικας. Είναι γεγονός ότι φίλοι και γνωστοί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν τι ακριβώς έχει γίνει και το γιατί ο Σταύρος Δογιάκης οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα. Οι περισσότεροι όταν μιλούν για τον ιδιοκτήτη της πασίγνωστης ταβέρνας «Ο Κρητικός» μιλούν για έναν άνθρωπο που λάτρευε τη μόδα και το καλό φαγητό, που δούλευε σκληρά κάθε μέρα. Τα ίδια αναφέρει και ο κ. Σκάντζικας ο οποίος περιγράφει πως ο φίλος του ήξερε να ζει, να περνάει όμορφα και ότι του άρεσε να γυμνάζεται.

Την τελευταία εβδομάδα φάνηκε κάτι να τον απασχολεί

Ένα σημαντικό στοιχείο που αποκάλυψε ο κ. Σκάντζικας είναι πως την τελευταία εβδομάδα φάνηκε κάτι να απασχολεί. «Μίλησα με δύο φίλους του που είχαν επικοινωνήσει πρόσφατα μαζί του και μου είπαν ότι φαινόταν την τελευταία εβδομάδα προβληματισμένος (...) Για μας τους (φίλους) ήταν ένας κεραυνός εν αιθρία δεν μπορούμε να το "χωνέψουμε" ακόμα. Ένα ακόμα πράγμα που παραξενεύει είναι πως ο Σταύρος είχε τεράστια αγάπη για τη μητέρα του. Έχοντας αυτό στο μυαλό, με προβληματίζει το γεγονός πως έφτασε στην αυτοκτονία. Τώρα περιμένουμε να αποφανθεί η Αστυνομία» λέει καταλήγοντας ο φίλος του.

Λάκης Γαβαλάς: Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του

Ο Σταύρος Δογιάκης κατέβαινε στη Μύκονο, την οποία και λάτρευε, για διακοπές κάθε καλοκαίρι, και εκεί συναντούσε φίλους και γνωστούς. Μπορούσες να τον βρεις στην ίδια παρέα με τους Dsquared2 και τον γνωστό σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, ο οποίος μιλώντας στο Reader.gr εμφανίστηκε συντετριμμένος για το γεγονός. «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, ήταν φίλος μου, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός σχεδιαστής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Σταύρος Δογιάκης είχε δώσει το «παρών» ως καλεσμένος σε έναν γάμο, ενώ φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα, η οποία προσέχει την ηλικιωμένη μητέρα του προκειμένου να μάθει εάν πήρε τα φάρμακά της. Από τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, τα ίχνη του είχαν εξαφανιστεί. Το μεσημέρι της Τρίτης, 22 Ιουνίου, σε δασώδη περιοχή στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε η σορός του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Σταύρος Δογιάκης αναγνωρίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο.

Ο 53χρονος βρέθηκε κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή πεσμένος μπρούμυτα, 200 μέτρα από το αυτοκίνητό του. Έφερε τραύμα στο κεφάλι από πιστόλι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα στον αδερφό του, Νίκο, με το οποίο φέρεται να τον καθιστά γενικό κληρονόμο του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA