ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/06/2021 17:10

Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση στον Δήμο Καλλιθέας

Ο Δήμος Καλλιθέας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Β΄ κύκλο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση»

Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση στον Δήμο Καλλιθέας
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος (Πηγή: ΚΕΔΕ)
Ανάγνωση:

Ο Δήμος Καλλιθέας κατέλαβε την δεύτερη θέση στο Β΄ κύκλο του προγράμματος «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας για την Καλή Διακυβέρνηση» (ELoGE), του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), με αρωγό την ΚΕΔΕ και την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα του προγράμματος που βασίστηκε σε ανώνυμη ψηφοφορία πολιτών και εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στην τελετή που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στο υπουργικό: Οι πολίτες θα κάνουν διακοπές, οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης όχι

Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάδειξη των καλών πρακτικών των Δήμων, αλλά και του ρόλου που διαδραματίζουν στην καθημερινότητα των πολιτών, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα, η ευρωπαϊκή αυτή δράση στοχεύει στην αναγνώριση και πιστοποίηση των Δήμων που επιτυγχάνουν ένα συγκεκριμένο πρότυπο διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις 12 Ευρωπαϊκές Αρχές Καλής Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Εκπροσώπηση - συμμετοχή των πολιτών και δίκαιη διεξαγωγή εκλογών, ανταπόκριση, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, προσβασιμότητα και διαφάνεια, κανόνες δικαίου, δεοντολογία, ικανότητα και επάρκεια, καινοτομία και προσαρμοστικότητα, βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμος προσανατολισμός, υγιής δημοσιονομική διαχείριση, ανθρώπινα δικαιώματα, πολυπολιτισμικότητα και κοινωνική συνοχή, λογοδοσία για το έτος 2020.

Αναφερόμενος στη βράβευση, ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η βράβευση του Δήμου μας με το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση για τις προσπάθειες που κάνουμε μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο Καλλιθέας για μία καλύτερη και αποτελεσματικότερη διοίκηση και πάνω από όλα για την ταχύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών».

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Καλλιθέας είχε βραβευθεί και στον πρώτο κύκλο του προγράμματος (2017-2018) Στην φωτογραφία που ακολουθεί, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του ΙΤΑ Ηλία Αποστολόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΕΔΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ