Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος τα self test για τους εργαζόμενους που έχουν εμβολιαστεί είπε η παιδίατρος - λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό. Η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα 28 Ιουνίου. 

Επίσης, τόνισε ότι το μέτρο για το «πέταγμα» των μασκών στους εξωτερικούς χώρους χρειάζεται προσοχή όπου υπάρχει συνωστισμός, λέγοντας ότι δεν πρέπει το μήνυμα να είναι «μάσκες τέλος».Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανασυζητηθεί το θέμα από το φθινόπωρο. 

Διαβάστε ακόμη: Τέλος οι μάσκες από την Πέμπτη 24 Ιουνίου - Τέλος και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος από αύριο Πέμπτη για τις μάσκες 

Τέλος στη χρήση μασκών σε εξωτερικούς χώρους, αν δεν υπάρχει συνωστισμός, από αύριο Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 και άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας

Μειώθηκε ο δείκτης θετικότητας στο 1,3%

Κατά την ενημέρωση, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας έχει «πέσει» στο 1,3% πλέον. Επίσης είπε ότι πως η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι πλέον τα 32 έτη, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι νέοι ξεκίνησαν να εμβολιάζονται πρόσφατα και πλέον πάνε διακοπές. Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, πλέον το 1/3 των νοσηλευόμενων με COVID-19 στα νοσοκομεία είναι ηλικίας 25-35 ετών καθώς «η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και αφορά άτομα νεαρότερης ηλικίας». 

«Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσειο πως τα self test και ο εμβολιασμός έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ανάκλαμψη του τρίτου κύματος» και «οι περισσότερες περιοχές της χώρας είναι κίτρινες και πράσινες».  Η κυρία Παπαευαγγέλου προειδοποίησε για τις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη,υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείται να αυξηθούν τα κρούσματα και να αλλάξουν επίπεδο στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA