Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (24/6) στην Πολιτική Προστασία βρέθηκαν τα αυξημένα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Ακης Σκέρτσος, ο Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Περιφερειάρχης αλλά και δήμαρχοι της Κρήτης.

Οι αρμόδιοι εξέτασαν την συνολική επιδημιολογική εικόνα του νησιού, αλλά και την πορεία των εμβολιασμών, καθώς διαπιστώθηκε πως και τα 15 νέα κρούσματα που φέρουν το στέλεχος Δέλτα στην Κρήτη δεν είχαν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο που εξέδωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ, ανιχνεύθηκαν 15 νέα κρούσματα με την μετάλλαξη Δέλτα στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τα 19 συνολικά που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί πέντε στην Αττική, ένα στην Αχαΐα, δύο στη Θεσσαλονίκη, και ένα στην Κορινθία. Επίσης, ακόμη ένα κρούσμα καταγράφηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το εμβόλιο είναι το μόνο «όπλο»

Την ανησυχία του για τη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα εξέφρασε κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης ο Σωτήρης Τσιόδρας επισημαίνοντας πως το μόνο όπλο είναι οι εμβολιασμοί.

Επίσης αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι εμβολαστικές γραμμές στην Κρήτη, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στο νησί και να εμβολιαστούν γρηγορότερα οι κάτοικοι. Παράλληλα, επί τάπητος τέθηκε το θέμα της γρήγορης ιχνηλάτησης των κρουσμάτων με στέλεχος Δέλτα, έτσι ώστε να ανακοπεί μια ενδεχόμενη μετάδοση του ιού.

Στη σύσκεψη τονίστηκε επίσης πως ο εμβολιασμός με δύο δόσεις αποτελεί και την πιο σημαντική ασπίδα προστασίας κατά του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα. Γι' αυτό είναι σημαντικό όλοι οι πολίτες να μην αμελούν το δεύτερο ραντεβού που έχουν για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς αν δεν ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους θα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στο ινδικό στέλεχος που επικρατεί ήδη σε άλλα κράτη της Ευρώπης. Μάλιστα, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής έστειλε το μήνυμα να εμβολιαστούν όλοι γιατί όσοι είναι ανεμβολίαστοι, κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA