Μενού
  • Α-
  • Α+

Απλησίαστες είναι οργανωμένες παραλίες της Αττικής με ιδιοκτήτες beach bar να... συναγωνίζονται τη Μύκονο και να χρεώνουν το Σαββατοκύριακο 100 ευρώ για δύο ξαπλώστρες και 180 ευρώ για «καμπάνα». 

Διαβάστε ακόμη: 5 υπέροχες παραλίες κοντά στην Αθήνα για μονοήμερη εκδρομή

«Όταν έρχεσαι εδώ και σας εξυπηρετούμε χωρίς κράτηση είναι στα 70 ευρώ το σετ και 120 οι «καμπάνες» και μέσω του plaz (online εφαρμογή κρατήσεων), είναι στα 100 το σετ και 180 οι καμπάνες», δηλώνει στο MEGA υπεύθυνη beach bar στο Καβούρι.

Χωρίς κράτηση και προεξόφληση της ξαπλώστρας μέσω της εφαρμογής στο διαδίκτυο, οι τιμές είναι μειωμένες κατά 30% - 40%. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του beach bar, το πρωί του Σαββατοκύριακου «είναι λίγο δύσκολο» να βρει κάποιος ξαπλώστρα και «δεν μπορώ να το εγγυηθώ». 

Σύμφωνα με το MEGA, τις καθημερινές οι τιμές πέφτουν αλλά και πάλι παραμένουν υψηλές. Συγκεκριμένα, σε οργανωμένη παραλία της Αττικής στο Καβούρι, οι δύο ξαπλώστρες κοστίζουν 70 ευρώ ενώ το κάθε άτομο παραπάνω σε «καμπάνα» χρεώνεται 35 ευρώ.

Η... σειρά 

Αρκετά είναι τα beach bar που χρεώνουν τις ξαπλώστρες ανάλογα με τη... σειρά που βρίσκονται. «20 ευρώ το σετ, φτάνει τα 40» τις καθημερινές σε beach bar της Αττικής. Το Σαββατοκύριακο οι τιμές ξεκινούν από 30 και φτάνουν τα 50 ευρώ, ενώ η πρώτη σειρά μπροστά από τη θάλασσα κοστίζει 40 ευρώ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και οι πετσέτες. 

«Αν είχα μια ξαπλώστρα που την είχα πληρώσει 100 ευρώ δεν θα το χρέωνα τόσο πολύ, αλλά επειδή έχω πληρώσει την ξαπλώστρα 500 ευρώ και κάθε μέρα πλένω καλύμματα και τα λοιπά, έπρεπε να το βάλω σε αυτή την τιμή», λέει ιδιοκτήτης επιχείρησης και συνεχίζει: «έχω χάσει 25 σετ. Ξέρετε παλιά πως ήταν η μία ομπρέλα δίπλα στην άλλη, τώρα είναι ανά τέσσερα μέτρα και τα τηρώ όλα με ευλάβεια γιατί έχω παιδιά, έρχονται οικογένειες εδώ και προσέχουμε πάρα πολύ». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA