Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καθαρά» είναι τα Καλάσνικοφ, τα οποία είχε βρει η αστυνομία σε αγροικία στο χωριό Αμπελώνας του Πύργου Ηλείας. Τα συγκεκριμένα όπλα εντοπίστηκαν σε χώρο συγγενικού προσώπου του 38χρονου –φερόμενου ως εκτελεστή της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη- και δεν σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο.

Διαβάστε ακόμη: Ζάκυνθος: Ελεύθερος ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην δολοφονία Κορφιάτη – Η ανακοίνωση Κούγια

Αυτό σημαίνει ότι τα Καλάσνικοφ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν και αυτό φέρεται να προέκυψε από την πρώτη βαλλιστική εξέταση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πατρίς», η εξέλιξη αυτή ενισχύει το σενάριο της προετοιμασίας κάποιου άλλου χτυπήματος, το οποίο θα είχε σαν ορμητήριο την Ηλεία, χωρίς όμως να υπάρχουν  χειροπιαστά στοιχεία μέχρι στιγμής. Οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα ως πιθανοί στόχοι μιας τέτοιας ενέργειας που φέρονται να συσχετίζονται με τη Ζάκυνθο.

Πώς είχαν φτάσει οι αστυνομικοί στον Αμπελώνα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει στο χωριό Αμπελώνας μετά το έντρομο τηλεφώνημα ενός κατοίκου. Ο κάτοικος φέρεται να ανέφερε πως ο 38χρονος –φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιατη- του είχε αφήσει λίγες ημέρες πριν το Πάσχα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας BMW, ζητώντας του να το φυλάξει στο γκαράζ «για μην του χαλάσει το χρώμα ο ήλιος». Όταν έφτασαν στον Αμπελώνα αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, διαπίστωσαν ότι για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή στην Αττική.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν, καθώς ενημερώθηκαν πως σε αγροικία που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του 38χρονου φερόμενου ως φυσικού αυτουργού της εκτέλεσης, υπήρχαν κρυμμένα όπλα. Στις 12 Ιουνίου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σακβουαγιάζ το οποίο είχε μέσα τα δύο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ και δεκάδες σφαίρες των 7,62mm. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και μία μοτοσικλέτα μάρκας Suzuki, κλεμμένη κι αυτή από την Αττική όπως προέκυψε από τον έλεγχο.

Τέλος, στο σπίτι του συγγενικού προσώπου βρέθηκαν και δύο κράνη, με το σύνολο των ευρημάτων να βρίσκεται πλέον στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έλεγχο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA