Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 33χρονη Ιωάννα τοποθετήθηκε με δηλώσεις της για την επίθεση με βιτριόλι κατά Μητροπολιτών στο Συνοδικό Δικαστήριο στη Μονή Πετράκη από έναν 37χρονο ιερέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι εικόνες ήταν σοκαριστικές και της θύμισαν την δικιά της υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: «Μου έχουν στήσει σκευωρία» - Τι έλεγε ο ιερέας σε ιδιωτικές συνομιλίες πριν την επίθεση με βιτριόλι

Μιλώντας στον Ant1 η νεαρή κοπέλα ανέφερε ότι «Οι εικόνες με τα ράσα και τα αίματα με σόκαραν και αμέσως σκέφτηκα τα δικά μου σκισμένα και ματωμένα ρούχα και τον πόνο που ένιωθα εκείνη τη στιγμή». Ακόμα πρόσθεσε ότι «πιστεύω πως οι θύτες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν βασικές έννοιες, όπως το σωστό από το λάθος, το καλό από το κακό. Οι άνθρωποι χωρίς ηθικούς φραγμούς και χωρίς συναισθήματα είναι επικίνδυνοι για όλους μας. Γι αυτό είναι υποχρέωση μας να βρούμε τρόπους να προστατευτούμε από αυτούς».

Στη συνέχεια η 33χρονη ανέφερε ότι «Ένα χρόνο πριν, δεν θα το πίστευα. Η επίθεση προς εμένα, είναι γνωστό, πως έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και έχει καταδικαστεί από την κοινωνία μας. Δυστυχώς όμως, ο μιμητισμός είναι κάτι που αρχικά το φοβόμασταν και τελικά συμπεραίνουμε, εκ των πραγμάτων, πως συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν, όταν βλέπεις την καταστροφή που δημιουργείται από τέτοιες επιθέσεις, αυτό να σε ενθαρρύνει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο θύμα, αλλά και στην καταστροφή της ζωής του θύτη. Τουλάχιστον, ας είναι αυτό που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς τα εγκληματικά ένστικτα που καλλιεργεί ο θύτης. Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από τέτοιες επιθέσεις, ούτε από τον μιμητισμό τους. Αυτό είναι κάτι που εύκολα το συμπεραίνουμε. Πόσο και γιατί αξίζει κάποιος να καταστρέψει μόνος του τη ζωή του, αναρωτιέμαι. Όσο αφορά εμένα, με όση φωνή και όσα μέσα διαθέτω, δεν θα επιτρέψω η ιστορία μου να γίνει λάβαρο ή αφορμή για να υποφέρουν και άλλοι άνθρωποι».

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος ως προς την προμήθεια τέτοιων επικίνδυνων χημικών ουσιών. Και στην περίπτωση μη εγκεκριμένης χρήσης τους, οι ποινές να είναι βαρυσήμαντες και μεγαλύτερες από αυτές που ισχύουν αυτή τη στιγμή. Οι ζημιές που προκαλούν είναι ανεπανόρθωτες και πολύ σοβαρές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA