Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 12μ. οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα προνόμια εμβολιασμένων. Ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μαξίμου την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Ωρα αποφάσεων από Μητσοτάκη

Όπως σας έχει ενημερώσει το Reader.gr από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η κεντρική ιδέα είναι οι όποιες διευκολύνσεις να ξεκινήσουν να δρομολογούνται εντός του Ιουλίου, ενώ θα συνεχιστούν, ίσως και με άλλες εκφάνσεις, και τους επόμενους μήνες, καθώς πρέπει να θεωρείται στρατηγική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει ξανά με γενικό lockdown που θα περιορίσει εκ νέου τα δικαιώματα όσων πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Όσο για τον γενικό καμβά των μέτρων που δρομολογούνται, οι κεντρικές ιδέες είναι δύο, όπως εγκαίρως έχει γράψει το Reader.gr. Αφενός, να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να λειτουργούν χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης και άθλησης σε εξωτερικούς χώρους με 100% πληρότητα και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, εφόσον απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, ή αλλιώς να λειτουργούν με τους ισχύοντες, γενικούς περιορισμούς, εφόσον απευθύνονται τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους.

Αφετέρου, να επαναλειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης και της διασκέδασης για εμβολιασμένους πολίτες. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να γίνουν με τη χρήση του εθνικού πιστοποιητικού εμβολιασμού και θα ελέγχονται μέσω του QR Code και τη χρήση ενός ειδικού application που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος

Στις 19.30 ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα: «Κάνουμε Πράξη το Όνειρο» για την Παρουσίαση του Νέου Αναβαθμισμένου Σχολείου.

Κίνητρα για τους νέους

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι του Μαξίμου βρίσκεται και ένα γενναίο πακέτο κινήτρων για τους νέους, προκειμένου να προσέλθουν με πιο ταχείς ρυθμούς στην εμβολιαστική διαδικασία, καθώς η ως τώρα συμμετοχή μόλις υπερβαίνει το 20% της εν λόγω ηλικιακής ομάδας. Ακούγεται η ιδέα για εισιτήρια, κληρώσεις και δώρα ή ακόμα και data κινητής τηλεφωνίας, αλλά ακόμα απόφαση δεν έχει ληφθεί. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη στο Reader.gr, πάντως, θα πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη προσέγγιση στους νέους.

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις θα γίνουν με την άλλη εβδομάδα, έστω και αν δεν έχει κλειδώσει ακόμα πώς. Η εφαρμογή των μέτρων, όμως, δεν θα είναι…από την επόμενη μέρα, ούτε όλες οι διευκολύνσεις θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα. Μπορεί, δηλαδή, να προηγηθούν αυτές που αφορούν ανοιχτούς χώρους και να ακολουθήσουν αυτές για τους κλειστούς όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA