Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αυτή η βλέννα προήλθε από τον Μαρμαρά. Ήδη έχουν προσβληθεί ακτές στην Αλικαρνασσό, στην Ίμβρο, βορειοανατολικές ακτές της Λήμνου», δήλωσε καθηγητής Χημείας και Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Κωνσταντίνος Φυτιάνος. 

Διαβάστε ακόμη: Λήμνος: Στο «μικροσκόπιο» η βλέννα που εντοπίστηκε σε παραλίες - Πιστεύουν ότι θα εξαλειφθεί 

«Η Λήμνος δεν έχει ρύπανση για όνομα του Θεού, καθαρά έχει έρθει από τη θάλασσα του Μαρμαρά. Το θέμα είναι τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση», τόνισε μιλώντας στο OPEN. Ο κ. Φυτιάνος σημείωσε πως «δεν είναι και τόσο εύκολο» να καθαρίσει η βλέννα και «το παν είναι τα θαλάσσια ρεύματα και οι άνεμοι, με τα θαλάσσια ρεύματα έφτασε στη Λήμνο». 

Ο κ. Φυτιάνος θεωρεί πως η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιηθούν ειδικά πλοία τα οποία «να συλλέξουν στους κλειστούς κόλπους στη Λήμνο» τη βλέννα. «Η μόνη λύση είναι τα ρεύματα και οι άνεμοι να το απομακρύνουν. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που θα κάνει τον κύκλο του και θα απομακρυνθεί», σημείωσε. 

«Αν φυσήξουν νοτιοανατολικοί άνεμοι μπορεί να πάει στο Θρακικό Πέλαγος. Θέλω να πω ότι οι ψαράδες το ανάφεραν ένα με δύο μήνες πως είχαν πρόβλημα με τα δίχτυα τους, γιατί πήγαινε εκεί η βλέννα και υπήρχε ως συνέπεια η ελάττωση της ιχθυοπαραγωγής. Δεν έδωσαν την προσήκουσα σημασία. Πλέον είναι πιο έντονο, ελπίζουμε για το καλύτερο», είπε ο κ. Φυτιάνος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA