Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 12 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μαξίμου το πλάνο για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών σε μία σύσκεψη που θα έχει κεντρικό θέμα τα προνόμια που θα μπορούν να απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, προοδευτικά ως και το Φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Οι δύο εναλλακτικές για τα προνόμια σε εμβολιασμένους - Τι θα γίνει με ανοιχτούς και κλειστούς χώρου

Ο Πρωθυπουργός θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχουν επεξεργαστεί οι συνεργάτες του όλο το προηγούμενο διάστημα και θα πάρει τις αποφάσεις του.

Το γενικό πλαίσιο για τα προνόμια των εμβολιασμένων αναμένεται να δοθεί από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσο.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες οι διευκολύνσεις και τα προνόμια αναμένεται να εξειδικευτούν και από άλλους Υπουργούς της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως στη σημερινή παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ο έλεγχος με QR Code

Οι κεντρικές ιδέες είναι δύο, όπως εγκαίρως έχει γράψει το Reader.gr. Αφενός, να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να λειτουργούν χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης και άθλησης σε εξωτερικούς χώρους με 100% πληρότητα και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, εφόσον απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, ή αλλιώς να λειτουργούν με τους ισχύοντες, γενικούς περιορισμούς, εφόσον απευθύνονται τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους.

Αφετέρου, να επαναλειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης και της διασκέδασης για εμβολιασμένους πολίτες. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να γίνουν με τη χρήση του εθνικού πιστοποιητικού εμβολιασμού και θα ελέγχονται μέσω του QR Code και τη χρήση ενός ειδικού application που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA