Μενού
  • Α-
  • Α+

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 29 Ιουνίου έλαβε ο 37χρονος ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στη Μόνη Πετράκη. Η προθεσμία δόθηκε καθώς δεν έχει διαβιβαστεί ο ιατρικός του φάκελος στην ανάκριση. «Δεν υπάρχει εκκλησιαστική δικαιοσύνη» είπε βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο ο κατηγορούμενος. 

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: «Μου έχουν στήσει σκευωρία» - Τι έλεγε ο ιερέας σε ιδιωτικές συνομιλίες πριν την επίθεση με βιτριόλι

«Δεν ήξερα ότι θα κάνω κακό. Ζητώ συγγνώμη. Τα υπόλοιπα θα τα πει ο δικηγόρος μου» είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας ο ιερέας, το απόγευμα της Τετάρτης (23/6). Στον ιερέα ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για βαριά σκοπουμενη σωματική βλάβη κατά συρροή. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις Αρχές, ο 37χρονος ιερέας επιτέθηκε με καυστικό υγρό όταν άκουσε την απόφαση του δευτεροβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία επικυρώθηκε η καθαίρεσή του, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Ο ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας επιχείρησε να διαφύγει και όταν φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη επιχείρησε να τον σταματήσει δέχτηκε και εκείνος επίθεση με το καυστικό υγρό. Ο 37χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.

Αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

«Κάθεται ακριβώς μπροστά μου. Στα καλά καθούμενα, ευγενικά ζητά το λόγο από τον προεδρεύοντα. Ήταν πολύ περίεργο γιατί ήταν πολύ ξαφνικό. Ο προεδρεύων του δίνει τον λόγο. Ρωτά ο 37χρονος “είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;”. Όχι απαντά ο προεδρεύων. Επαναλαμβάνει το ερώτημα, παίρνει την ίδια απάντηση. Τότε σκύβει, βγάζει ένα πολύ μεγάλο μπουκάλι δίλιτρο, για μποτίλια που μόνο με δύο χέρια μπορούσε. Νόμιζα ότι είναι νερό και ότι θέλει να τους μπουγελώσει και άρχισα να του φωνάζω “τι κάνεις πάτερ, ηρέμησε”. Μέχρι να του το πω, εκσφεντονίστηκαν τα υγρά, οι παπάδες νόμιζαν ότι είναι κάτι άλλο στην αρχή. Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε να καίγονται, να ουρλιάζουν, να βλέπουμε αίματα, αυτό έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου», είπε ο δικηγόρος και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, Γιώργος Τζήκας.

«Εκείνος που καθόταν δίπλα μου έχει έγκαυμα δίπλα στο μάτι, αρκούσε η σταγόνα να ακουμπήσει τα ρούχα μας για να καταστραφούν. Ακολούθησε ένας πανικός, υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός. Στη συνέχεια πετά το ένα μπουκάλι και πάει να εφοδιαστεί με δεύτερο. Αντιστάθηκε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε. Πήγαμε στην τουαλέτα για να πλυθούμε και είχε παντού αίματα», συμπλήρωσε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA