ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/06/2021 18:50

Εμβόλιο: Ξεκινά άμεσα ο κατ' οίκον εμβολιασμός με Johnson & Johnson - Ποιους αφορά

Προ των πυλών είναι οι κατ' οίκον εμβολιασμοί με Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Η έναρξη των εμβολιασμών αφορά άτομα που βρίσκονται σε συνεχή κατάκληση ή έχουν σοβαρά κινητικά ή διανοητικά προβλήματα και αναμένεται να συμβεί μόλις ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση τα επόμενα 24ωρα.

Εμβόλιο: Ξεκινά άμεσα ο κατ' οίκον εμβολιασμός με Johnson & Johnson - Ποιους αφορά
Εμβολιασμός κατ' οίκον (πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Αμεσα ξεκινούν οι κατ' οίκον εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Η έναρξη των εμβολιασμών αφορά άτομα που βρίσκονται σε συνεχή κατάκληση ή έχουν σοβαρά κινητικά ή διανοητικά προβλήματα και αναμένεται να συμβεί μόλις ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική ρύθμιση τα επόμενα 24ωρα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» που προχωρά ικανοποιητικά, αλλά και στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς που ξεκινούν άμεσα, με τους ιδιώτες γιατρούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να πληρώνονται από την Πολιτεία.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 8.175.000 εμβολιασμοί, όπως επεσήμανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε, με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 4.750.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45% του πληθυσμού, και 3.650.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 35%. Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστούν οι 100.000 εμβολιασμοί, προσέθεσε.

Θεοδωρίδου για μετάλλαξη Δέλτα: Απαραίτητες οι δύο δόσεις εμβολίου

Για αγώνα επικράτησης της επιστημονικής κοινότητας και του μικρόκοσμου των ιών με τις μεταλλάξεις, έκανε λόγο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι χωρίς να παραγνωρίσουμε ότι ο ιός είναι μαζί μας, ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με αισιοδοξία.

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερης ανησυχίας, έχει καταγραφεί σε 92 χώρες όπως και στη χώρα μας, και σημείωσε πως η παραλλαγή Δέλτα θα επικρατήσει και θα είναι 90% πιο μεταδοτική, ενώ η διασπορά θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους, τα παιδιά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Ισραήλ, λέγοντας ότι το 60% των εμβολιασμών δεν είναι επαρκές για την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ανεβάσει το τείχος ανοσίας πάνω από το 80%.

Σημείωσε πως ο εμβολιασμός με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca προσφέρει προστασία περίπου 96% και 92%, αντίστοιχα, τόνισε ότι η προστασία με μία δόση δεν ξεπερνά το 30% και μίλησε για εντατικοποίηση των εμβολιασμών με δύο δόσεις. Επίσης, ανέφερε πως το 96% των θανάτων, σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ, αφορά ανεμβολίαστους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ JOHNSON & JOHNSON

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ