Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την παραχώρηση περισσότερων προνομίων στους πολίτες που εχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού συζητούνται από τους ειδικούς, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι ανακοινώσεις. Όπως όλα δείχνουν, οι νέες διευκολύνσεις εχουν να κάνουν με την πληρότητα σε εστίαση και ψυχαγωγία, δηλαδή μπαρ, εστιατόρια, σινεμά, συναυλιακούς χώρους. Με βάση τις ίδιες πηγές, η είσοδος των εμβολιασμένων σε αυτά θα πραγματοποιείται φυσικά με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο έλεγχος θα γίνεται από τους ιδιοκτήτες με ειδική app που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να κατεβάζουν μια ειδική εφαρμογή στο κινητό. Με αυτή, θα σκανάρουν το πιστοποιητικό και δεν θα μπορούν να δουν τα υπόλοιπα δεδομένα. Μενει να φανεί πόσο θα ειναι το ποσοστό των εμβολιασμένων που θα μένει σε κάθε κατάστημα εστίασης και ποιοι περιορισμοί θα υπάρχουν.

Όλα τα σενάρια για τις διευκολύνσεις 

Όπως έχει γράψει το Reader.gr, βασική κατεύθυνση είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να λειτουργούν χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης και άθλησης σε εξωτερικούς χώρους με 100% πληρότητα και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, εφόσον απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει. Διαφορετικά,να λειτουργούν με τους ισχύοντες, γενικούς περιορισμούς, εφόσον απευθύνονται τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους.

Οι σκέψεις είναι να γίνει επιλογή ανάμεσα στο «γαλλικό μοντέλο», αφορά ένα διττό σύστημα για δημόσιους χώρους, με την παροχή δυνατότητας σε ιδιοκτήτες θεάτρων, συναυλιακών χώρων κλπ να έχουν αυξημένη πληρότητα, αν εκδίδουν εισιτήρια μόνο σε εμβολιασμένους πολίτες. Πρακτικά, αν κάποιος θέλει να έχει στο θέατρο ή τον συναυλιακό του χώρο πληρότητα 90% ή 100%, να εκδίδει εισιτήρια μόνο για εμβολιασμένους. Η άλλη ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι απλούστερη, αλλά θα προκαλέσει περισσότερες αντιδράσεις: σε όλες τις μη ουσιώδεις δραστηριότητες να μπορούν να έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Freedom pass: Τι είναι η κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ για νέους έως 25 ετών

Η κάρτα ελευθερίας ή freedom pass είναι το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενθαρρύνοντας τους νέους ως 25 ετών να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.  Θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Ιούλιο και η ανταλλακτική της αξία θα είναι 150 ευρώ. Αυτό το πόσο θα μπορούν να διαθέσουν οι κάτοχοί της. Η κάρτα ελευθερίας, θα διατίθεται σε γεννηθέντες 1996-2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/21 και 31/12/21. Ουσιαστικά πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA