Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε δύο κατηγορίες θα χωριστούν από τις 15 Ιουλίου τα καταστήματα της εστίασης, τα εστιατόρια και τα καφέ, αλλά και οι κινηματογράφοι με τα θέατρα που θα θέλουν να λειτουργήσουν σε κλειστούς χώρους. Οι αίθουσες θα χωρίζονται πλέον σε αμιγείς χώρους που θα μπορούν να επισκέπτονται αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού και όσοι έχουν αναπτύξει ανοσία, αλλά και σε μικτούς.

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Αυτές είναι οι αλλαγές

Συγκεκριμένα τα καταστήματα της εστίασης, τις κινηματογραφικές αίθουσες και τα θέατρα που θα δηλωθούν ως αμιγείς χώροι, θα μπορούν να λειτουργούν με  με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους και χωρίς χρήση μάσκας.

Πρόσβαση σε αυτά θα έχουν όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους χώρους που θα δηλωθούν ως μικτοί, αυτοί θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 50% της χωρητικότητάς τους. Αντίστοιχα, στους συγκεκριμένους χώρους θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας και αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Ειδικότερα, στα θέατρα και τους κινηματογράφους θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας ανεξαρτήτως διαβάθμισης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA