ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/06/2021 20:55

Κανονικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ - Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Δεν πέρασε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση για αναστολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην ΕΜΑΚ

Κανονικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην ΕΜΑΚ - Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Απορρίφθηκε από το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού του εν λόγω σώματος κατά του κορονοϊού.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρεται δε στην απόφαση: «Η λειτουργία αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό covid-19. Οι επιτακτικοί αυτοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σταθμιζόμενοι με τους λόγους που προβάλλουν οι αιτούντες κωλύουν, κατά την κρίση της Επιτροπής Αναστολών, τη χορήγηση της αναστολής».

Στην ΕΜΑΚ ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κρατική υπηρεσία

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος υποχρεωτικός εμβολιασμός υπαλλήλων κρατικής υπηρεσίας είχε αποφασιστεί την Τρίτη (18/5) με όλους όσοι υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) να υποχρεούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η σχετική διαταγή ανέφερε ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν «μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό». Σε αντίθετη περίπτωση, θα δρομολογείται η αντικατάστασή τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπαλλήλους που θα έχουν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δεν εμβολιάζονται, θα απομακρύνονται και θα αντικαθίστανται.

Το έγγραφο αυτό συνιστούσε την πρώτη επιβολή του εμβολιασμού ως προϋπόθεση εργασίας στη συγκεκριμένη ειδικότητα, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε με τους υγειονομικούς. Συνολικά, 450 άτομα υπηρετούν και στις 8 ΕΜΑΚ της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ